Karabük: Şeker Kanyonu

Şeker Kanyonu; Karabük’ün Yenice İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 6.5 km uzunluğu ve zor geçişleri ile profesyonellerin ilgi gösterdiği bir kanyondur.

Şeker Kanyonu, birçok doğa sporuna elverişli bir alandır. Kanyon yüksekliği 100 metreden başlayıp 250 metreye kadar yükselmektedir. Kanyoning yapmaya elverişli bu uzun bir alanda yer yer zorlu geçişler ve daralmalar olup, bazı yerlerde yüzmek zorunlu hale gelmektedir.

Yürüyüş parkurları ile eşsiz doğa güzellikleri arasında yürüyüş ve bisiklet turu imkanı sunmaktadır. Kanyonun kayalıkları kaya tırmanışına da uygundur. Ayrıca, çadırlı kamp, rafting, dağcılık gibi doğa sporlarına da elverişlidir.

Karabük’ün doğal güzellikler arasında kanyonların ayrı bir yeri vardır. Daha çok Safranbolu’da kireç taşı tabakalarını derin bir biçimde yarılması ile kanyonlar ortaya çıkmıştır.

Bölgenin arazi yapısını ilgi çekici hale getiren bu kanyonların başında İnce Kaya Kanyonu, Düzce (Kirpe) Kanyonu, Tokatlı Kanyonu, Sakaralan Kanyonu ve Sırçalı Kanyonu gelmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir