Kadın Milli Basketbol Takımı, Sırbistan’a Mağlup Oldu

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FİBA) 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Kadın Milli Basketbol Takımı ile D Grubu’ndaki ilk maçında Sırbistan ile Stozice Arena’da karşı karşıya geldi.

Haber Merkezi / Sırbistan’a 71-63’lük skorla mağlup olan Kadın Milli Basketbol Takımı, grubundaki ikinci maçında 16 Haziran Cuma günü TSİ 13.15’te Macaristan ile karşılaşacak.

Kadın Milli Basketbol Takımı, Sırbistan karşısında ilk yarıyı 37-33 geride tamamladı. Kadın Milli Basketbol Takımı’nda Teaira McCowan 12, Alperi Onar, Olcay Çakır Turgut ve Sevgi Uzun da 10’ar sayıyla oynadı. Sırbistan’da ise Yvonne Anderson 17 sayı kaydetti.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yöneticileri de takip etti.

Karşılaşmanın ardından Kadın Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ile oyuncu Sevgi Uzun müsabakayı değerlendirdi.

Ekrem Memnun, “Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibimiz son Avrupa Şampiyonu… Bu karşılaşmada da Sırbistan gibi oynadılar. Beklemediğimiz bir şey olmadı. Ancak biz daha potansiyelli bir takımız. Bunu hazırlık döneminde gösterdik.

Çok fazla genç oyuncumuz var. Rakibimiz karşısında gerçek oyunumuzu oynayamadık. Maç boyunca 20 top kaybettik. Aslında biz bu kadar çok top kaybeden bir takım değiliz. Çok üzgünüz; ama bir mağlubiyetten daha fazla hasar almamalıyız. Sakatlarımızı iyileştirip, hatalarımızı da tamir edeceğiz.

Yarın yepyeni bir gün olacak. Macaristan potansiyelli bir takım. Burada bulunan her takımın bir gücü var. Oyuncularıma inanıyorum. İnancımızla üstesinden geleceğiz. Buradan pat diye Olimpiyatlara gitmek diye bir şey yok. Sonuçta bir mücadeleye gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sevgi Uzun ise, “Sırbistan maçının zor maç olacağını biliyorduk. Çok fazla top kaybettik. Yarın bir maçımız daha var. Buradaki hatalarımızdan ders çıkartıp Macaristan karşılaşmasını kazanacağımıza inanıyorum.” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir