Jeyan Mahfi Tözüm Kimdir? Hayatı, Filmografisi

6 Ağustos 1928 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Jeyan Mahfi Tözüm, 29 Ekim 2023 İstanbul’da hayatını kaybetti. Jeyan Mahfi Tözüm’ün naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Jeyan Mahfi Tözüm, kariyerine babası Necdet Mahfi Ayral’ın teşvikiyle üç yaşındayken, Henrik Ibsen’in bir eseri olan “Peer Gynt” adlı oyunda Muhsin Ertuğrul tarafından oynatılarak başladı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda; başta “Mutlu Günler”, “Çıplakları Giydirmek”, “Kökler”, “Yarısı” ve “Kezban” olmak üzere çok sayıda oyunda rol alan Jeyan Mahfi Tözüm, emekliliğine kadar İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı.

Dublaja 10 yaşındayken Mahmut Moralı ve Samiye Hün’ün yönlendirmesiyle Mutlu Günler filminde seslendirme yaparak başlayan Jeyan Mahfi Tözüm, Belgin Doruk, Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Müjde Ar, Hale Soygazi, Emel Sayın, Gülden Karaböcek, Gülşen Bubikoğlu, Ahu Tuğba, Serpil Çakmaklı, Hülya Avşar, Harika Avcı ve Semra Sar gibi birçok aktrisi filmlerde seslendirdi.

Jeyan Mahfi Tözüm’ün rol aldığı filmlerden bazıları: Allahın Cenneti, Gençlik Günahı, Seven Ne Yapmaz, Efsuncu Baba, Uçuruma Doğru, Beklenen Şarkı, Bozkurt Obası, Falcı, Gurbetçiler, Şehnaz Tango, Bizim Aile, Dadı, Tatlı Hayat, Ekmek Teknesi, Sahra, Yadigar, Belalı Baldız, Yaprak Dökümü, Hayırdır İnşallah, Hayat Apartmanı, Çığlık Çığlığa Bir Sevda, Deliha, Deliha 2.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir