İzlanda’da 24 Saatte 2 Bin 200 Deprem Meydana Geldi

İzlanda Meteoroloji Araştırma Merkezi, ülkenin başkenti Reykjavik çevresinde son 24 saatte 2 bin 200 deprem meydana geldiğini duyurdu. Merkez, bu durumun devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / İzlanda Meteorolojik Araştırma Merkezi, son 24 saatte Reykjavík bölgesinde 2.200 deprem meydana geldiğini bildirildi. Depremlerin çoğu orta şiddette (Richter ölçeğine göre 4.1) rapor edildi.

Depremler, ülkenin güney kesimlerinde geniş çapta hissedildi. Depremlerin, yakında bir volkanik patlamanın olabileceğine ilişkin işaret olarak kabul ediliyor.

İzlanda’da yaklaşık 130 aktif yanardağ ve hareketsiz yanardağ var. Adanın altında yaklaşık 30 aktif yanardağ sistemi var.

Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik levhaları arasında kalan İzlanda’da depremler ve volkanik hareketlilikler sıkça görülüyor. Bu nedenle bilim insanları, İzlanda’daki depremleri kesinlikle korkutucu olarak tanımıyor.

2010 yılında Eyjafjallajokull yanardağında gerçekleşen son patlamada, yüz binlerce uçuş iptal edilmiş ve bölgedeki insanlar evlerinden tahliye edilmişti.

İzlanda’da 2021 ve 2022’de de volkanik patlamalar yaşandı. Meteorologlar Reykjavík’teki depremlerin mutlaka izlenmesi gerektiğini söylüyor.

İzlanda’nın başkenti Reykjavik yakınlarında bulunan ve ağustos ayı başında aktif hale gelen Fagradalsfjall Yanardağı yerli ve yabancı binlerce turist için yeni bir cazibe merkezi haline geldi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir