İYİ Parti’nin “Yerel Seçimler” Kararı Belli Oldu: Kendi Adaylarını Çıkaracak

Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde partisinin 81 ilde aday çıkaracağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada, Genel İdare Kurulu’ndan çıkacak kararın kesin olduğunu söylemişti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, (GİK) partinin yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarması kararını tartışmak üzere toplandı. 3 saat süren toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK’ten çıkan karar metnini okudu. Metinde şu ifadeler kullanıldı:

“31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir.”

“İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak”

İstanbul ve Ankara’da CHP’nin adaylarının desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin soruya Zorlu, “Metni okumak istedim. Bu metni birlikte oluşturduk. Farklı açılardan değerlendirmeler oldu ama bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade bir şekilde metni okuduğunuzda her şey çok net. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak” cevabını verdi.

Kararın yüksek ölçüde oy çokluğu ile alındığını ifade erden Zorlu, “CHP’ye tüm kapılar kapandı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: Bu sorular Türk siyasetine ne kadar zorlu bir dönemeçten geçtiğimizin işareti. Biz bu ittifaklar mekanizmasıyla Türk milletinin kıskaç siyasetine alınmasına karşıyız. Biz bu yolculuğu onların desteğiyle yapacağımıza inanıyoruz. Şu anda odaklandığımız şey kendi adaylarımızı ülke genelinde belirleyerek milletimizin karşısına çıkabilmek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir