İYİ Parti’nin Yeni Grup Başkanvekilleri Belli Oldu: Buğra Kavuncu Ve Turhan Çömez

Kurultay’da genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu’nun seçildiği İYİ Parti’de yeni grup başkanvekilleri oy birliği ile Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez oldu.

Haber Merkezi / İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu, başkanlık divanından sonra bu kez grup başkanvekillerini belirledi. İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti TBMM Grup Yönetimi için seçim yapıldığını bildirdi.

Olgun, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Turhan Çömez ve Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun oy birliğiyle İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilliklerine seçildiğini kaydetti.

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu kimdir?

1973 yılında Ankara’da dünyaya gelen Kavuncu, Edmenton İlkokulunda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesini tamamlayarak devam etti. Buğra Kavuncu, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı.

Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaşan Buğra Kavuncu, 1997 yılında USTA LLP’yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesinde önemli bir rol oynadı.

2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlenen Kavuncu, Orta Asya’da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi.

Buğra Kavuncu, 2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları’nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre’ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye’ye yerleşen isim, Ocak 2016’dan 30 Mart 2018’e kadar BASF Türk Kimya’da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Kavuncu, buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti’deki siyasi hayatına başladı.

2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022’de İyi Parti’deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023’te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi. Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı oldu.

Turhan Çömez kimdir?

1965 yılında Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde dünyaya gelen Turhan Çömez, Bandırma İmam Hatip Lisesi’ni 1983 yılında, İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1989 yılında bitirdi. Erzurum ve Bandırma’da pratisyen hekimlik yapan Turhan Çömez, İstanbul Vakıf Gureba Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı oldu.

Aynı hastanede uzman hekim ve başhekim yardımcısı olarak çalışan Turhan Çömez, vatani görevini Elazığ Askeri Hastanesi’nde tamamladı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Balıkesir Milletvekili seçilen Turhan Çömez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı.

Siyasete atıldıktan sonra bazı gazete ve dergilerde makaleler yazan Turhan Çömez, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerde aydınlanma konferansları verdi. Yurt içi ve yurt dışı siyasi deneyimlerini bir kitap halinde yayınladı. Çömez, savaş ve deprem bölgelerinde sivil toplum örgütleri ile yaptığı yardım faaliyetleri nedeni ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde aday olmayarak siyasete ara veren Turhan Çömez, 2008 yılında dil öğrenmek için İngiltere’ye gitti. Turhan Çömez, ardından açılan Ergenekon Kumpas Davası’nda ömür boyu ağır hapis ve ek olarak 15 yıl ağır hapis istemi ile yargılandı. Çömez, 12 yıl sürgünde yaşadı.

İngiltere’de tüm sınavları başarı ile geçerek yeniden hekimlik diploması alan Çömez, Basildon Üniversite Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. Londra’nın ilk özel Türk Sağlık Merkezi’ni kuran Turhan Çömez, bu ülkede yaptığı başarılı çalışmalar nedeni ile Birleşik Krallık Lordlar Kamarası’nda özel ödüle layık görüldü.

Ergenekon Kumpas Davasının beraatle sonuçlanmasının ardından, Türkiye’ye geldi ve siyasi yolculuğuna yeniden başlayan Turhan Çömez, İYİ Parti’de, Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Başdanışmanı olarak göreve başladı. Çömez, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. Turhan Çömez, T.B.M.M. Uluslararası Komisyonu’nda NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Üyesi oldu.

Turhan Çömez, 31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimleri’nde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir