İYİ Parti’de İstifalar Devam Ediyor: Hür Ve Müstakilim

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere “hür ve müstakil” gireceğini açıklayan İYİ Parti’de istifalar devam ediyor. Son olarak, İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber Merkezi / İbrahim Özkan, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve Müstakilim.’ İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlerde İYİ Parti ile iş birliği talebinde bulunmuştu. İYİ Parti ise bu talebi reddetmişti. Karara tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından, “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” ifadelerini kullanmıştı.

İbrahim Özkan kimdir?

1975 yılında Trabzon’un Köprübaşı İlçesi’nde dünyaya gelen İbrahim Özkan, Endüstri Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Yangın ve Afet Yönetimi alanında yurtiçi ve yurtdışında çalışmaları oldu.

Türkiye Yangınla Mücadele Vakfı, Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği ile BNU Bizim Neslin Uşakları Derneği üyesidir. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan mahalli idareler seçimlerinde MHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı oldu.

2017 yılında İyi Parti Sancaktepe kurucu ilçe başkanı olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Sancaktepe ve İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyesi olup İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktaydı.

İYİ Parti’de istifalar

Daha öncede, Ankara milletvekili Adnan Beker, Mesut Yılmaz, Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan, parti kurucularından Taylan Yıldız, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, parti kurucularından Aydın Adnan Sezgin, eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti 27. Dönem Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da istifa eden isimlerdendi.

Dün de Kocaeli’nin Körfez Belediye Meclisi’nin İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz, Ender Oğuz, Arif Ersoy, eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, partilerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir