İYİ Parti’de CHP’yle İşbirliğini Savunanlar Görevden Alınıyor!

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti’de Cumhuriyet Halk Partisi’yle (CHP) işbirliğini savunan isimler görevden alınmaya devam ediyor.

Haber Merkezi / Son olarak, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

Ahmet Zeki Üçok’un görevden alınacağı öne sürülmüştü. Konuya ilişkin konuşan Üçok, “Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı” ifadelerini kullanmıştı.

serbestiyet.com’dan Hilal Köylü’ye konuşan Ahmet Zeki Üçok, şunları söylemişti: “İYİ Parti’de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey.”

Ahmet Zeki Üçok, İYİP Genel İdare Kurulu’nun (GİK) CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in işbirliği teklifini oylamak için yaptığı toplantıda işbirliğini savunan ekibin içinde yer almıştı.

İşbirliğinin partiye kazandıracağına dair haritalı bir sunum hazırlığı yapan ancak bu sunumu yapamayan Üçok, haritaları basına sızdırmak ve parti disiplinine uymamakla suçlanmıştı. Üçok, o haritalar, GİK’te yaşananlar ve sonrasında kendisine partiden gelen suçlamalarla ilgili de şöyle demişti:

“Partinin CHP’yle işbirliği yapması durumunda nasıl kazanacağına ilişkin haritalı sunumumu daha önce genel başkanımız Meral Akşener’e yaptım. Kendisi de bana bu sunumu GİK’te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi.

CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi. Bu karara da saygı duyuyorum. Ben bu haritalı çalışmaları üç gündür yapmıyorum. Çevremdeki arkadaşlarımla aylardır yapıyorum. Bu bilinmiyormuş gibi GİK sonrasında bana şık olmayan, yakışıksız eleştirilerle yaklaşıldı. Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı.”

İYİ Parti’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ardından başlayan kriz, 31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken daha da büyüdü.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ardından partinin üst yönetiminde ‘kuruluş ayarları’na dönme fikri ağır bastı. Bu kapsamda muhalefete yönelik eleştiriler belirginleşirken, ittifak siyasetine karşı çıkıldı.

Genel Başkan Meral Akşener, 8 Kasım tarihli partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda “Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de, ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız” dedi.

Partinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin aldığı karar da tartışma konusu oldu. İYİ Parti, yerel seçimlerde, 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun yerel seçim kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sordu.

Özel’in ziyareti sonrası toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetti. Genel İdare Kurulu’nda yapılan oylamada işbirliği teklifine 14’e karşılık 35 hayır oyu verildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir