İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan İstifalarla İlgili Açıklama: Planlı Saldırı

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti’de parti sözcüsü Kürşad Zorlu, istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Öte yandan partisinden art arda istifa eden isimleri hedef alan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Raşit Emir Süer, “Tüm baskı, psikolojik şiddet, kuşatma ve tacizlere rağmen mevzu vatanda hepimiz ölelim. Mevzu makamsa hepiniz ölün” dedi.

İYİ Partide yaşanan istifalara ilişkin parti yetkililerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Raşit Emir Süer, açıklamalarda bulundu.

“Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum” diyen Kürşat Zorlu, “Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Partisinden istifa eden isimleri hedef ala Raşit Emir Süer ise şu ifadeleri kullandı: “Şeyh Said söylemi sebebiyle, Genel Başkanımız Ensarioğlu’nu ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna gönderdi. Ayrılan Diyarbakır teşkilatı da Şeyh Said taraftarıydı ki, istifa ettiler.

Genel Başkanımız, sürecin başından beri hiç bir tehdide boyun eğmedi. Giden kimsenin de arkasından konuşmadı. Konuşanların tamamı davalarını, yol arkadaşlarını sattıklarının farkında, kendi ahlaksızlarını bastırmak adına konuyu değiştirme çabasındalar.

Karalayanların amaçlarının neye hizmet ettiği de gün yüzü gibi ortada. AKP’nin elinden İstanbul ve Ankara’yı aldık. Dedik ki; İstanbul ve Ankara’yı alan, ülkeyi alır. Öyle olmadı. İstanbul’u ve Ankara’yı alan CHP’de, küçük AKP oldu.

CHP’nin elinde ki güce esir olan siyasetçiler, davalarını terk ettiler. Biz durmamız gereken yerde duruyoruz hem de aslanlar gibi. Tüm baskı, psikolojik şiddet, kuşatma ve tacizlere rağmen mevzu vatanda hepimiz ölelim. Mevzu makamsa hepiniz ölün.”

İYİ Parti’de son günlerde yaşanan istifalara Diyarbakır’da 12 bin 750 kişinin daha eklenmesine partinin GİK üyesi Raşit Emir Süer, sert tepki gösterdi.  İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifa ettiği İstanbul’u ve Ankara’yı da konu eden Süer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mevzu vatansa hepimiz ölelim. Mevzu makamsa hepiniz ölün” dedi.

“İmamoğlu” ve “Şeyh Said” tartışmaları İYİ Parti’de istifaları da beraberinde getirdi. Son günlerde partinin üst düzey isimleri ve il kurullarından peş peşe ayrılık haberleri gelirken, Diyarbakır’da 12 bin 750 kişinin istifasının ardından İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile 5 meclis üyesi daha partiden ayrıldı.

Üst üste istifalar ile sarsılan partideki ilk istifa, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’ndan geldi. Partisinin AKP ile ittifak yapması gerektiğini belirten Hatipoğlu, ardından İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katıldı.

Hatipoğlu’nun ardından Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den ayrıldı.

Çözülmenin sürdüğü partide Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise ihraç edildi. Son olarak İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun da istifa etmesiyle İYİ Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 39’a düşmüş oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir