İYİ Parti Seçim Yenilgisini CHP’ye Kesti: Teklif Getirselerdi Böyle Olmazdı

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere “hür ve müstakil” giren ve büyük bir hezimet yaşayan İYİ Parti’de seçim yenilgisinin nedenlerine dair tartışma devam ediyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Seçimlere “hür ve müstakil” girme kararını savunan bir kurmay, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede bu sonuçta CHP’nin de hatası olduğunu savundu. Yerel seçimlerde CHP ile kısmi bir iş birliğinin mümkün olduğunu ama CHP’nin tavrı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini kaydeden kurmay o süreçte yaşananları şöyle anlattı:

“CHP kurultayı sonrası yeni genel başkan Özgür Özel’in genel başkanımızla görüşmesi önemliydi. Bu ziyarette iş birliği için bir kapı açılabilirdi. Ancak Özel İYİ Parti GİK toplantısında alından 81 ilde seçimlere tek başına girme kararının gözden geçirilip geçirilemeyeceğini sorarken somut bir teklifte bulunmadı. Eğer CHP o gün bir teklifle gelseydi böyle olmazdı. Sonuçta bizden bir karar değişikliği beklediklerini söylüyorlar ama bu kararı değiştirdiğinizde ne elde edeceğinizi bilmek istersiniz. Bu şekilde irdelenecek bir teklif olmayınca karar da değişmedi.”

Öte yandan İYİ Parti, olağanüstü kurultaya gidiyor. Genel Başkan Meral Akşener’in aday olmayacağı kurultayda parti yöneticileri Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın liderlik için yarışacak. Ancak bu üç isim de Akşener ile siyasete başlamış ya da Akşener olduğu için İYİ Parti’ye katılmış birçok isim açısından bir seçenek değil.

İYİ Parti Meclis grubunda birçok milletvekili, “üç adaya da mesafe koyup, tarafsız davranacağını sadece kurultayda mecburen oy kullanacağını” söylüyor.

Seçimden hemen sonra, dar bir zaman diliminde yapılan kurultayın sağlıklı sonuç vermeyeceğini kaydeden birçok İYİ Partili, “Genel başkan aday olsaydı delege nezdinde sorun yaşamazdı. Ancak kamuoyu nezdinde bir güven kaybı yaşıyor. Sonuç olarak ‘Başarısız olursam bırakırım’ sözünün arkasında durdu. Ancak bunun bir geçiş süreci olacağını düşünüyoruz. Bir yıl sonra olağan kurultay var. Asıl yarış orada olur. Bu arada da daha sağlıklı tartışmalar yapıp, yaraları sarabiliriz” diyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir