İtalya’da Kadın Milletvekilinden Ülke Tarihine Geçen Hareket

Geleneksel olarak erkek egem bir toplum olan İtalya’da Beş Yıldız Hareketi Partisi Milletvekili Gilda Sportiello’nun oğlu Federico’yu Temsilciler Meclisi’nde emzirdiği anlar ülke tarihine geçti.

Haber Merkezi / Meclis’te çocuğunu emziren Gilda Sportiello, tüm milletvekilleri tarafından alkışlanırken Meclis Başkan Yardımcısı Giorgio Mule ise, Sportiello’yu tebrik etti.

İtalya’da kasım ayında, kadın milletvekillerinin çocuklarıyla birlikte parlamentoya gelmelerine ve çocuğunu bir yaşına kadar emzirmelerine izin veren bir karar kabul edilmişti.

Bebeğini emzirdikten sonra basına açıklamalarda da bulunan Gilda Sportiello, birçok kadının emzirmeyi erken bıraktığını söyledi.

Bu durumun kadınların tercihi olmadığını belirten Sportiello, işe gitmek zorunda kalan kadınların, bu kararı aldıklarını söyledi.

İtalya’da milletvekillerinin üçte ikisi erkek

İtalya’nın şu anki başbakanı Giorgia Meloni, geçen yıl Ekim ayında ilk kadın başbakan olarak göreve başlamıştı. İtalya’da şu anda milletvekillerinin üçte ikisi erkek.

On üç yıl önce, Forza Italia partisinin senatörü olan Licia Ronzulli. Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda kızını emzirmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir