Ispanak Ve Avokado Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirleriniz veya aileniz için lezzetli ve besleyici bir salata tarifi mi arıyorsunuz? O zaman, ilk lokmadan itibaren tadına bayılacağınız bu taze ıspanaklı ve avokadolu salatayı hazırlamaya başlayın.

Haber Merkezi / Ortalama 15 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

300 gr. genç ıspanak
1 büyük avokado
16 adet çeri domates
1 salatalık
1/2 limon
1/2 su bardağı zeytinyağı

1/4 balzamik sirke
1 yemek kaşığı bal
1/4 su bardağı kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı kaba tuz
Bir tutam karabiber ve tuz

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce ıspanağın yapraklarını saplarından ayırın ve bir kaba koyun, kabı suyla doldurun ve kaba tuz ekleyin ve karıştırın. Beş dakika sonra ıspanak yapraklarını kaptan alın ve bol su ile yıkayın, süzün ve kurutun.

Ardından çeri domatesleri yıkayıp ikiye bölün, salatalığı yıkayın, soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde kesin, avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın, içini bir kaşıkla çıkarın ve küp küp doğrayın.

Ondan sonra sosu hazırlamak için zeytinyağı, balzamik sirke, bal, bir tutam karabiber ve damak zevkinize göre tuzu küçük bir kasede birleştirin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Son olarak, ıspanak, domates, salatalık, kıyılmış ceviz, avokadoyu bir salata kasesinde birleştirin dikkatlice karıştırın, sosu salatanın üzerinde gezdirin ve tekrar dikkatlice karıştırın. Kısa bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir