İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Hayatını Kaybetti

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabet, 96 yaşında hayatını kaybetti. Londra Buckingham’daki Kraliyet Sarayı’nda bayraklar yarıya indirildi.

Haber Merkezi / Kraliyet ailesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in, İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirdi.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, ayrıca, Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra’ya götürüleceği belirtildi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere’nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

Buckingham Sarayı’nın açıklamasında Kral ve eşinin bu gece Balmoral’da kalacakları, yarın Londra’ya dönecekleri ifade edildi.

Kralice 2. Elizabeth 21 Nisan 1926 Kral VI. George ve Kraliçe Elizabeth olacak olan York Dükü ve Düşesi’nin büyük kızı olarak Londra’da dünyaya geldi. Çocukluğu boyunca evde özel eğitim gördü.

Babası, ağabeyi VIII. Edward’ın tahttan çekilmesiyle 1936’da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olası varis konumuna geldi.

II. Dünya Savaşı sırasında orduda görev almaya başladı. 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir