“İmralı’yla Görüşme” İddiasına İbrahim Kalın’dan Yalanlama

İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşme yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Bu tamamen bunu dile getiren tarafların, partinin kendi siyasi gündemini empoze etmek ve Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü son derece başarılı, etkili kampanya çalışmalarına gölge düşürmek için ortaya attığı bir iddiadır, yalandır, aslı astarı yoktur, gerçekle bir ilgisi yoktur.”

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gazeteci Amed Dicle’nin “İktidar İmralı ile görüştü ama istediği sonucu alamadı” sözlerine atıf yaparak, “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce?” diye sormuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya ilişki açıklama geldi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Türk Dış Politikasının Yüzyılı Konferansı’a katılan Kalın, konuya ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“İmralı ile bir görüşme oldu” iddiası dün ortaya atıldı bildiğiniz gibi. Buradan, bu vesileyle açık ve net bir şekilde bunun yalan olduğunu, gerçekle, hakikatle hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etmek isterim.

Bunlar seçim döneminde belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Kendileri sıkıştıkları için bu konuyu tekrar gündeme getirerek sanki böyle bir şey olmuş gibi bir iddia ortaya atarak güya hükümeti, Cumhurbaşkanımızı zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Ama buradan bir netice almaları mümkün değil. Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır.

Bu tamamen bunu dile getiren tarafların, partinin kendi siyasi gündemini empoze etmek ve Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü son derece başarılı, etkili kampanya çalışmalarına gölge düşürmek için ortaya attığı bir iddiadır, yalandır, aslı astarı yoktur, gerçekle bir ilgisi yoktur. Bunu açık bir şekilde ifade edeyim.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir