İcen Börtücene Kimdir? Hayatı, Eserleri

1937 yılında İstanbul’da dünyaya gelen İcen Börtücene, 26 Mayıs 2005 yılında beyin enfarktüsü sebebiyle tedavi gördüğü Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Börtücene, Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1960 – 1979 yılları arasında Anadolu Ajansı Parlamento muhabirliği yaptı, Devlet Planlama Teşkilatı Uzman Yardımcılığı, Sosyal Planlama Daire Başkanlığı ve Yüksek Planlama Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Daha sonra Merkez Bankası Araştırma Planlama Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Börtücene, 1981 – 1989 yılları arasında Merkez Bankası Merkez Bankası Başkanlık Başdanışmanlığı yaptı.

1992 – 1994 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde de bulunan Börtücene, 1994 – 1999 arasında da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde danışmanlık yaptı. Tarih Vakfı üyesi olan Börtücene’nin çeşitli konularda makale, araştırma ve kitapları yayımlandı. Börtücene, evli ve 3 çocuk babasıydı.

1977 Türkiye genel seçimlerinde CHP’den İstanbul 28. sıra milletvekili adayı olmuş ancak CHP 27 milletvekili kazandığı için seçilememiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir