Hayati Hamzaoğlu Kimdir? Hayatı, Filmografisi

3 Nisan 1933 yılında Trabzon’un Arsin İlçesi’nde dünyaya gelen Hayati Hamzaoğlu, 15 Nisan 2000 yılında Antalya’da hayatını kaybetti. Hamzaoğlu’nun cenazesi Uncalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kunduracılık, dökümcülük, kuyumculuk gibi değişik işlerde çalışan Hayati Hamzaoğlu, sanat hayatına 1953 yapımı Köyün Çocuğu filminde yardımcı oyuncu olarak başladı. Genelde kötü adam rollerini üstlenen Hayati Hamzaoğlu, Zeki Müren, Münir Özkul, Sadri Alışık, Atıf Kaptan, Ayhan Işık ve Belgin Doruk gibi yıldızlarla çalıştı.

1969 Adana Altın Koza Film Festivalinde, Kuyu filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü; 1970 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, Bir Çirkin Adam filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü; 1991 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, Tatar Ramazan filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü; 1999 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ise Yaşam Boyu Onur Ödülünü aldı.

260tan fazla yapımda rol alan Hayati Hamzaoğlu’nun film ve dizilerinden bazıları: Kara Sevdalı Yarım, Baharın Gülleri Açtı, Keşanlı Ali Destanı, Bitmeyen Kavga, Fedailer, Kara Memed, Kara Osman, Ah Nerede, Çalıkuşu, İslamiyetin Doğuşu, Aynalı Tahir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir