Hatimoğulları: Bu Seçimlerde 2014’teki Ruhu Yeniden Yaratacağız

Yerel seçimlere ilişkin konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kayyum atanan belediyeleri geri alacaklarını yineleyerek, “Bu seçimlerde 2014’teki ruhu yeniden yaratacağız. 2014’te nasıl o belediyeleri kazandıysak, emeklerimizle 2024’te de o belediyelerimizin hepsini tek tek geri alacağız. Çalışmalarımız ve motivasyonumuz bu yönde” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt sorununun demokratik çözümü için Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirterek, diyalog çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bitlis’te 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kentteki bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve kurum temsilcisi de katıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, AKP’nin demokratik siyasete tahammülünün olmadığına işaret ederek, partilerinin kapatılmalara rağmen güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı.

Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesinin kapılarının açılması gerektiğine vurgu yapan Hatimoğulları, 3 yılı aşkındır İmralı’da tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın durumunu işaret ederek, “Ağırlaştırmış tecridin derhal kalkması gerekiyor. Bunun için devleti derhal diyaloğa davet ediyoruz” dedi. Hatimoğulları, 106 cezaevinde Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkması hem de Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözülmesi için açlık grevinin sürdüğünü belirtti.

Mecliste geçen bütçeyle ilgili de konuşan Hatimoğulları, iktidarın bütçe tercihini eleştirerek, “Bütçe demek Türkiye ve Kürdistan’da bir tane insanın aç kalmamasının planlanması demektir. Oysa bunlar Türkiye’nin bütün varlıklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye; savaşa, İHA’lara, SİHA’lara, bombalara, mermilere para vermeye devam eden bir bütçe açığa çıkardılar” dedi.

“Kürt sorununun çözülmediğini, daha derinleştiğini hepimiz görüyoruz”

İktidarın güvenlik politikalarına para ayırarak Kürt sorununun üzerini örteceğini zannettiğine dikkat çeken Hatimoğulları Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesinde süren sınır ötesi operasyonları işaret ederek, “Oysa buraya yatırım yapmadıkça Kürt sorununun çözülmediğini, daha derinleştiğini hepimiz görüyoruz. Türkiye’nin sınırlarının nasıl daha güvensiz hale geldiğini, IŞİD ve el Nusra’ya nasıl açıldığını hepimiz görüyoruz. Sınırlar hallaç pamuğuna dönmüş durumda. Şu anda Türkiye’nin sınırları 100 yıllık tarihi boyunca hiç olmadığı kadar güvensiz. Çünkü IŞİD ve el Nusra elini kolunu sallayarak sınırlardan geçiyor. Sınır kentlerinde yaşayan halk bunu çok iyi biliyor, görüyor” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Hatimoğulları, kayyum atanan belediyeleri geri alacaklarını yineleyerek, “Bu seçimlerde 2014’teki ruhu yeniden yaratacağız. 2014’te nasıl o belediyeleri kazandıysak, emeklerimizle 2024’te de o belediyelerimizin hepsini tek tek geri alacağız. Çalışmalarımız ve motivasyonumuz bu yönde” dedi. Konuşmaların ardından seçimler yapıldı. DEM Parti il eş başkanlığı görevine Fikret Birlik ve Sakine Olan seçildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir