Hamilelik Ne Kadar Erken Tespit Edilebilir Ve Belirtileri Nelerdir?

Hamile olup olmadığını anlamaya çalışmak, gerilimle dolu duygusal bir yolculuk olabilir. Bu nedenle hamilelik döngüsünü, hamilelik testlerinin nasıl çalıştığını ve hamileliğin erken belirtilerini bilmek faydalı olabilir.

Haber Merkezi / Kadınlarda regl döneminin ilk gününden bir sonraki regl döneminin ilk gününe kadar 28 günlük bir adet döngüsü vardır. Döngüde yumurtlama, yani yumurtalıklardan bir yumurtanın salınması, genellikle bir sonraki regl döneminin başlangıcından yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir.

Düzenli regl döngüleri olan bir kadının, yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmişse, gebelik testi gebelikten sonraki iki haftada pozitif sonuç verebilir.

Hamilelik testi, vücudun yalnızca hamileyken ürettiği hCG hormonunun (İnsan Koryonik Gonadotropin) varlığını kontrol eder. Kanda ve idrarda tespit edilebilir.

İdrarda hCG’yi test eden evde hamilelik testleri, yumurtlamadan yaklaşık 10 ila 14 gün sonra hamileliği tespit edebilir.

Yine de, en doğru sonucu almak için testten önce kaçırılan bir sürenin beklenmesi sıklıkla tavsiye edilir.

Hamileliğin erken belirtileri

Regl gecikmesi hamileliğin önemli bir erken belirtisi olsa da, diğer belirtiler arasında memelerde değişiklikler (hassas veya şişmiş), idrara çıkma artışı, kusmayla birlikte veya kusmasız mide bulantısı (sabah bulantısı), aşırı yorgunluk ve ruh hali değişimleri yer alır.

Bu belirtiler subjektiftir ve kadından kadına büyük farklılıklar gösterir.

Evde hamilelik testi yaptıysanız ve pozitif sonuç aldıysanız, bunu bir sağlık kuruluşunda doğrultmanız iyi olur.

Doktor, hamileliği doğrulamak için kan veya idrar testi isteyebilir. Doktor ayrıca embriyonun implantasyonunu ve gelişimini kontrol etmek için ultrason taraması da yapabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir