Gülşen Bubikoğlu Kimdir? Hayatı, Filmografisi

5 Aralık 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Gülşen Bubikoğlu, Fatih Kız Lisesini bitirdi. Erken yaşta babasını kaybedince okulu bırakan Gülşen Bubikoğlu, L.C.C Kültür Merkezi’nde bir yıl lisan, mankenlik ve dans eğitimi aldı.

1973 yılında Ses Dergisi’nin açmış olduğu yarışmada Necla Nazır’ın ardından ikinci olur ve sinemayla tanışan Gülşen Bubikoğlu, kariyerine, Erler Film öncülüğünde Türker İnanoğlu’nun 1973 yılı yapımlı Yaban filminde başrolü oynayarak başladı.

Bubikoğlu, 1974 yılında İnanoğlu ile birlikte gizli bir düğünle Kemal Utku’nun evinde evlendi. İnanoğlu ile evliliğinden sonra Gülşen Bubikoğlu, Erler Film’in bir numaralı kadın yıldız oyuncusu oldu ve çevirdiği filmlerle güldürüye, drama, duygusal ve hareketli filmlere yatkınlığını göstererek hem seyircinin büyük beğenisini kazandı, hem de Türk sinemasının yıldızları arasında özel bir yer edindi.

Macaristan, Moskova, Kuveyt, Cannes gibi festivallerde ülkesini temsil eden Gülşen Bubikoğlu, İtalyanlarla Baş Belası, Üçkağıtçılar ve Mücevher Hırsızları gibi filmlerle Koprodüksiyon çalışmalarında bulundu. Bubikoğlu, Zirvedekiler ve Affet Bizi Hocam gibi TV dizileri ile ilgi gördü.

Gülşen Bubikoğlu’nun rol aldığı yapıtlardan bazıları: Mahçup Delikanlı, Reisin Kızı, Yaz Bekarı, Yüz Lira ile Evlenilmez, Ah Nerede, Evcilik Oyunu, Şafakta Buluşalım, Üç Kağıtçılar, Ah Bu Gençlik, Baş Belası, Gırgıriye,
Gırgıriyede Şenlik Var, Görgüsüzler, Kördüğüm, Leyla ile Mecnun, O Kadın, Gırgıriyede Cümbüş Var, İhtiras Fırtınası, Alev Alev, Gırgıriyede Büyük Seçim, Paramparça, Kıskıvrak, Savunma.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir