Göz Sağlığında Göz Makyajı İle İlişkili Riskler

Makyaj, dünya genelinde milyonlarca insan için günlük bir rutindir. Bir kişi haftada sadece bir veya iki kez makyaj yapsa bile, cilt tahrişlerini ve ciddi göz enfeksiyonlarını önlemek için iyi bir makyaj hijyeni sağlamak zorundadır.

Haber Merkezi / Göz tahrişini ve göz enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilecek birkaç basit ama önemli adım vardır.

Enfeksiyon riskini azaltmak için makyaj malzemenizi her üç ayda bir yenileyin. Bu özellikle rimel veya eyeliner gibi göz makyajında kullanılan malzemeler için geçerlidir. 

Bir rimel fırçası veya göz kalemi kirpiklerle temas ettiğinde, kirpiklerin üzerinde doğal olarak bakteri bulunduğundan kullanılan malzeme kirlenir. Bu kirlenme zamanla birikerek enfeksiyon veya alerjik reaksiyon riskinde artışa neden olabilir. 

Bu nedenle, malzemenin asıl kullanıcısı herhangi bir reaksiyon veya enfeksiyon yaşamasa bile malzemede biriken bakteriler başka bir kişiye zarar verebilir. Bu yüzden kozmetik ürünlerin paylaşılması önerilmez.

Meibomian yağ bezlerini tıkayıp göz kuruluğuna neden olmaması için göz ve göz kapağının birleştiği yerde makyaj yapmaktan kaçının.

Makyaj ürünlerini kullandıktan sonra tahriş oluşursa, ürünün kullanması hemen bırakılmalıdır. Tahriş durumu devam ederse, mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Makyaj ürünlerini uygun şekilde saklamak da kullanmak kadar önemlidir. Kozmetik ürünler özellikle sıcak koşullarda, örneğin 29 derece üzerinde saklanırsa, ürünlerdeki koruyucuların bozulma riski daha yüksektir.

Göz makyajı ile ilişkili riskler

Uyumadan önce makyajı temizlemek önemlidir. Çoğu makyaj ve kozmetik ürünü satılmadan önce sıkı testlerden geçtiğinden, günlük makyaj kullanımının minimum risk oluşturduğu düşünülmektedir.

Makyaj düzgün bir şekilde temizlenmediğinde, uygulama bölgesinde enfeksiyon, tahriş ve kalıcı hasar riski artar.

Bir çalışmada, kırk kadından üç ay boyunca her gün iki marka su geçirmez olmayan maskaradan birinin kullanması istendi. 40 kadından toplanan 33 örnekte, rimel kaplarının yüzde 36’sından fazlasında mikrobiyal üremenin mevcut olduğu tespit edildi.

Bu nedenle, iyi bir makyaj temizleme ihtiyacı açıktır. Ayıca, göz çevresine dikkatli makyaj uygulaması, göz yaralanması ve ardından tahriş, enfeksiyon ve görme kaybı riskini azaltabilir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir