Galatasaray, Sparta Prag’a Direnemedi; Avrupa’ya Veda Etti

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Sparta Prag ile Galatasaray, Letna Stadı’nda karşı karşıya geldi. Hakem Anthony Taylor’ın yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 4 -1 mağlup ayrılarak Avrupa’ya veda etti.

Haber Merkezi / Sparta Prag’a turu getiren golleri, 8. dakikada Angelo Preciado, 74. dakikada Indrit Tuci, 80. dakikada Lukas Haraslin ve 90+6. dakikada Jan Kuchta kaydetti. Galatasaray’ın tek golünü 16. dakikada Abdülkerim Bardakçı attı.

Galatasaray, Ali Sami Yen’de oynanan ilk karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı. Son 16 turuna yükselmek için Galatasaray’a galibiyet ya da beraberlik yetiyordu.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi Cuma günü saat 14.00’te İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.

Goller

8. dakikada Galatasaray’ın orta sahada kaptırdığı topta Kairinen, hızla savunmanın arkasına kaçan Preciado’yu gördü. Bu futbolcu ceza sahasında karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu, Muslera’nın üzerinden ağlara yolladı (1-0).

16. dakikada sağdan serbest vuruş kullanan Mertens’in yaptığı ortada, ceza sahasında Sanchez’in kafa vuruşunda kaleci Vindahl’ın müdahale ettiği top üst direkten döndü. Abdülkerim Bardakcı, altıpasın sol tarafından kafa vuruşuyla dönen topu ağlara gönderdi(1-1).

74. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Tuci kafayla topu ağlara yolladı (2-1). 80. dakikada sağ kanattan atılan uzun pasta Davinson Sanchez’in ıskaladığı topla buluşan Haraslin meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu (3-1). 90+6. dakikada hızlı gelişen Sparta Prag atağında Laçi’nin pasında Kuchta topu boş kaleye gönderdi (4-1).

Stat: Letna

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

Sparta Prag: Vindahl, Vitik, Panak, Sorensen, Preciado, Laçi, Kairinen, Wiesner (Dk. 72 Zeleny), Olatunji (Dk. 66 Tuci), Kuchta, Haraslin (Dk. 87 Sadilek)

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay (Dk. 75 Tete), Torreira (Dk. 83 Vinicius), Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 62 Oliveira), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 62 Zaha), Icardi

Goller: Dk. 8 Preciado, Dk. 74 Tuci, Dk. 80 Haraslin, Dk. 90+6 Kuchta (Sparta Prag), Dk. 16 Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)

Çarşamba günü Prag’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kazanıp son 16’ya kalmak istiyoruz. İlk maçtaki avantajı bir kenara bırakıp bu maça odaklanacağız. İlk maçta bizi ne kadar zorladıklarını biliyoruz. Hem savunmada hem hücumda dikkat etmemiz gerekiyor” demişti.

Takımın hücum oyuncularından Kerem Aktürkoğlu da basın toplantısında şöyle konuşmuştu: Kuralardan sonra kolay bir tur olacağı bekleniyordu ama biz öyle olmayacağını biliyorduk. İlk maçtaki analizlerden sonra olumlu ve olumsuz tarafları ayırdık. Yarın daha daha iyi, daha temkinli bir oyun oynamak istiyoruz. İnşallah bir sakatlık çıkmadan taraftarlarımıza üst turu hediye etmek istiyoruz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir