Galatasaray, Rizespor’u Uzatmalarda Devirdi

Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig’in 8. haftasında Çaykur Didi Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ali Palabıyık yönettiği karşılaşmayı Galatasaray 3-2 kazandı. Galatasaray, bu sonuçla puanını 14’e çıkarırken, Rizespor ise 1 puanda kaldı.

Haber Merkezi / Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 6. ve 76. dakikada Mostafa Mohammed, 90+11. dakikada Morutan’dan geldi. Rizespor’un gollerini ise 17 ve 24 Joel kaydetti.

Goller;

6. dakikada savunmadan seken topla ceza sahası içinde buluşan Mostafa Mohammed, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi (0-1). 17. dakikada ceza sahasına kadar sokulan Umar’ın pasını Djokovic’e aktardı. Bu oyuncu da meşin yuvarlağı Joel ile buluşturdu. Joel’in şutu filelere gitti (1-1)

24. dakikada Galatasaray savunmasından seken topu önünde bulan Joel’in vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu (1-2). 76. dakikada Ömer Bayram’ın pasında topla buluşan Mostafa Mohammed’in şutunda top filelerle buluştu (2-2). 90+11. dakikada Diagne’nin pasında topla buluşan Morutan topu filelerle buluşturdu (2-3)

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Mustafa Sönmez

Rizespor: Gökhan (Tarık dk. 62), Sabo (Bolasie dk. 62), Selim, Holmen, Cemali Sertel (Alberk dk. 85 ?), Djokovic, Dabo, Boyd, Boldrin (Deniz dk. 90 ?), Umar (Phiri dk. 62), Joel

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nellson, Aanholt (Ömer Bayram dk. 46), Taylan (Halil dk. 46), Berkan, Cicaldau, Babel (Morutan dk. 90 ?), Feghouli (Muhammed Kerem dk. 71), Mostafa Mohammed (Diagne dk. 90 ?)

Goller: 17. ve 24. dakika Joel (Rizespor), 6 ve 76. dakika Mostafa Mohammed, 90+11. dakika Morutan (Galatasaray)

Kırmızı kart: Berkan (dk. 87) (Galatasaray)

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, özetle şunları söyledi; “Gerilimi yüksek bir maç oynadı. Yağmur gibi aleyhimize olabilecek her şey varken 10 kişiyle de 3-2 kazanıyorsak ortaya bir karakter koymuşlar demektir. Oyuncularımı canı gönülden kutluyorum. Devre arasında da kendilerine bunu söylemiştim. 11’e 11 iken de iyiydik. Birçok gol kaçırdık. Daha önce sonucu alabilirdik.

“Galatasaray çok önemli sinyaller verdi”

Bu ara o kadar kazanma duygusuyla hareket ettik ki kontraataktan birkaç pozisyon verdik. Rakibin hızlı geçişinden sıkıntı yaşamamıza rağmen maçı 3-2 kazandık. Maçın hikayesini herkes kendine göre anlatabilir. Bana göre bugün Galatasaray çok önemli sinyaller verdi. Beni çok mutlu etti. Galatasaray budur. Galatasaray kazanır veya kaybeder ama reaksiyon gösteren bir takımdır. Karakterini ortaya koyar. Bunlar beni mutlu etti.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir