Galatasaray, Geriden Gelip Çaykur Rizespor’u Devirdi

Galatasaray, Süper Lig’in 27. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Mücadelede iki kez geriye düşen Galatasaray, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 35’e çıkardı. Çaykur Rizespor ise 23 puana kaldı.

Haber Merkezi / Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 40 ve 87. dakikalarda Patrick van Aanholt, 70. dakikada Babel (Penaltı) ve 90+8’de Gomis kaydetti. Çaykur Rizespor’un golleri ise 8. dakikada Gedson Fernandes ve 49. dakikada Tyler Boyd’dan geldi.

Karşılaşmadan dakikalar;

2. dakikada Rizespor, ceza alanında savunmadan çıkmak isterken Berkan’ın yaptığı baskı sonrası havalanan top penaltısı noktası üzerindeki Muhammed’in önüne düştü. Bu oyuncu meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra pasını sağ çaprazdaki Emre Kılınç’a verdi. Emre’nin plase vuruşu üstten auta çıktı.

5. dakikada Sarı-Kırmızılılar sağ kanattan taç atışı kullandı. Taç çizgisine yakın topla buluşan Mohammed’in ceza sahası içine gelişigüzel yaptığı orta kaleye yöneldi ve üst direkten oyun alanına döndü.

8. dakikada Çaykur Rizespor, Gedson Fernandes’in golü ile maçta öne geçti. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Gedson Fernandes’in, doğrudan kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutunda falso alan meşin yuvarlak Inaki Pena’nın yanından uzak köşede ağlarla buluşturdu.

40. dakikada Kerem sol kanattan ceza alanı içindeki Berkan’ı gördü, Berkan tek topla topu Aanholt’a bıraktı. Hollandalı sol bek ceza sahası dışından ayak içi tek vuruşla topu ağlara gönderdi.

49. dakikada Gedson Fernandes’in sol taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Pohjanpalo’nun kafayla indirdiği topu çizgi üzerinde Omar’dan önce alan Boyd, sol çaprazdan çektiği sert şutla fileleri havalandırdı.

60. dakikada ceza sahasına yapılan ortaya Gomis zorlukla dokundu, ilk goldekine benzer bir pozisyonla Aanholt gelişine sert vurdu, kaleci Tarık başarılı.

61. dakikada ceza sahasına şişirilen topta kaleci Tarık Çetin, Gomis’in üzerinden müdahale yaptı. Hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. 62. dakikada geçen hafta Göztepe karşısında 2 penaltıyı da gole çeviren Gomis bu kez kaleci Tarık’ı geçemedi! Genç eldiven sağına gelen topu çıkardı.

68. dakikada Galatasaray bir kez daha penaltı kazandı. Tarık Çetin’in, Kerem Aktürkoğlu’na ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Ümit Öztürk, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Ryan Babel, yaptığı vuruşla kaleci Tarık Çetin ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

87. dakikada Kerem pasını sol kanattan ceza sahası dışındaki Van Aanholt’a aktardı. Bu oyuncu bekletmeden meşin yuvarlağı Berkan ile buluşturdu. Berkan’ın pasında penaltı noktası üzerindeki Feghouli, topu altıpasa doğru hareketlenen Van Aanholt’un önüne bıraktı. Bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki dokunuşu ağlarla buluştu.

90+7. dakikada Feghouli savunma arkasına sarkan Gomis’e topu gönderdi. Fransız yıldız kaleci Tarık’ı çalımladı ve topu filelerle buluşturdu.

Stat: Nef

Hakemler: Ümit Öztürk, Erdinç Sezertam, Osman Gökhan Bilir

Galatasaray: Pena, Omar Elabdellaoui, Victor Nelsson, Marcao, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç (Ryan Babel dk. 57), Alexandru Cicaldau (Sofiane Feghouli dk. 79), Kerem Aktürkoğlu (Barış Alper Yılmaz dk. 90) Mustafa Muhammed (Bafetimbi Gomis dk. 57)

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Fabricio Baiano, Sebastian Holmen, Carlos Ponck, Eren Albayrak, Lebograng Phiri (Bryan Dabo dk. 66), Gedson Fernandes, Yusuf Sarı (Deniz Hümmet dk. 74), Fernando Boldrin (Ronaldo Mendes dk. 84), Tyler Boyd (Yannick Bolasie dk. 84), Joel Pohjanpalo (Papiss Cisse dk. 66)

Goller: Gedson Fernandes (dk. 8), Tyler Boyd (dk. 49) (Çaykur Rizespor), Patrick Van Aanholt (dk. 40 ve 87), Ryan Babel (dk. 70 pen.), Gomis (dk. 90+8) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Fabricio Baiano (dk. 90+2) (Çaykur Rizespor)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir