Funda Özşener Kimdir? Hayatı, Eserleri

16 Ağustos 1969 yılında İzmir’de dünyaya gelen Funda Özşener, İzmir Karşıyaka Lisesinde orta eğitimini tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdi.

Burada Sahne Sanatları Anabilim Dalının Dramatik Yazarlık Bölümünü tamamladı. Bitirme tezi olarak “Biyolojik-Psikolojik ve Sosyal Bir Olgu Olarak Yaşlılık ve Örnek Bir Oyun” çalışmasını sundu. 1998 ve 2001 yıllarında Van Devlet Tiyatrosunun çeşitli oyunlarında dramaturg ve rejisör yardımcılığı yaptı.

2001 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine başladı. “Tiyatroda Göstergebilim” adlı tez çalışmasıyla 2004’te mezun oldu. Aynı zamanda bu üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

Kadrosu 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine aktarılan Funda Özşener, doktora teziyle ilgili olarak İngiltere’de Nottingham Trent University Graduate School Art& Desing’e burslu olarak gönderildi. Doktora eğitimini “Dramatik Metinde Motif Kullanımı” adlı çalışmasıyla 2010’da tamamladı. Bir akademisyen olarak çeşitli üniversitelerde dersler verdi, idari ve bilimsel faaliyetler üstlendi.

Verdiği dersler içinde “Mitoloji, Yazılı Anlatım Teknikleri, Oyun İncelemesi, Tiyatro Tarihi ve Kuramları, Estetik, Estetik ve Sanat Felsefesi, Senaryo, Araştırma Metodolojisi, Yaratıcı Yazarlık, Göstergebilim” gibi dersler yer almaktadır. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi ve Haliç Üniversitesinde Bölüm Başkanlığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini de yapmıştır.

Funda Özşener’in eserleri: Konstantiniye’nin Güneşi (1997 Tiyatro), Sevgili hayat (2004 Tiyatro), Ah Tamara (2005 Tiyatro), Kayalıklar Meryemi (2008 Tiyatro), Onları Eve getir (2009 Tiyatro), Aşkın Dili (2011 Tiyatro), Sonsuzluk Deneyimi Olarak yazmak (2016 Deneme).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir