Fırında Yumuşak Ve Sulu Ördek, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sevdikleriniz için iyi bir çorba tarifi mi arıyorsunuz? Fırında yumuşak ve sulu ördek aradığınız tarif olabilir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 3 saat 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 adet ördek (yaklaşık 2,5 kg) – 1 pc
3 adet portakal
2 adet elma
150 ml soya sosu
30 gr tereyağı
1 lt bira
Tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
5 adet defne yaprağı

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Ördeği iyice temizleyin, akar su altında yıkayın ve kurulayın. Ördeği göğüs tarafı aşağı bakacak şekilde bir kaba koyun, soya sosu, tuz, defne yaprağı, 0,5 çay kaşığı tarçın ekleyin. Bir portakalın suyunu aynı kaba sıkın ve portakalın kendisini dilimler halinde kesip ördeğin çevresine dağıtın.

Kabı birayla doldurun, ördek tamamen bira suyuyla kaplanmalı, eğer durum böyle değilse, gerekli miktarda su ekleyin ve ördeği bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Ördeğin yumuşak ve sulu olması için iyi marine edilmesi gerekir.

Ördeği marine suyundan çıkarın ve iyice silin. Göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin ve marine edilmiş portakalları içine yerleştirin. Ördeği soğuk fırına koyun ve fırının sıcaklığını 135 dereceye ayarlayın. 1,5-2 saat pişirin (fırınınızın ne kadar çabuk ısındığına bağlı olarak). Pişirme sırasında tavada oluşan yağ ile ördeği 2-3 kez fırçalayın.

Ördek pişerken elmaları orta büyüklükte parçalar halinde kesin ve 0,5 çay kaşığı tarçın eklediğiniz tereyağında 10 dakika kızartın.

Zaman dolduğunda ördeği fırından çıkarın, portakalları karkastan çıkarın, ördeğin içini kağıt havluyla silin, kızartılmış elmaların yarısını ördeğin içine koyun, dışını erimiş yağla yağlayın. Fırın tepsisindeki tüm yağı süzün ve 180 derecede 30 dakika daha fırına koyun.

Kalan elmaları yumuşayana kadar kızartmaya devam edin. Yarım portakalın suyunu ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar bir blender ile karıştırın, elma sosu hazır.

Ördeği fırından çıkarın ve bir servis kabına aktarın, kalan portakalla süsleyin ve elma sosuyla servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir