Figen Çakmakoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri

1963 yılında dünyaya gelen Figen Çakmakoğlu, Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü’nde eğitim gördü. 1984’den beri Çocuk Tiyatrosu’na emek veriyor.

Figen Çakmakoğlu, Pembe Kurbağa Gösteri Etkinlikleri’nin kurucusu ve yazarı. Tiyatro Pembe Kurbağa’nın sergilediği oyunlarda yazar olarak çalışmalarını sürdürmekte.

Figen Çakmakoğlu 2008 yılına kadar Tiyatro Pembe Kurbağa’da sahnelenen Kurbağa Şekerpembe, Sihirbaz Palyaço, Şeker Çocukların Düşleri, Küçük Denizkızı, Kardan Adam ile Kartanesi, Hınzır Çiçek, Vitaminler ve Mikroplar, Güneş Ay ve Horoz, Kırpık Kuyruklu Uçurtma, Ponpon Tavşanın Maceraları, Palyaçolar Çiçek Adasında, Sevgili Toprak ile Papatya, Kendini Beğenmiş Tavuskuşu adlı oyunların yazarı.

Bu oyunların yanı sıra öykü yazarı olan Figen Çakmakoğlu Kırık Dökük Bir Yaşam adlı öykü kitabıyla 1986 Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nün de sahibi.

1997 Çankaya Belediyesi- TOBAV Oyun Yazarlığı Ödülü’nü Kapan adlı oyunuyla alan Figen Çakmakoğlu, aynı zamanda TRT’de yayınlanan Arkası Yarın ve Radyo Tiyatrosu kuşağındaki birçok esere imza atmıştır.

TRT’de yapılan çocuk programlarında yazar olarak 1984’den beri aralıklarla çalışmaları var. Tavanarası (13 Bölüm), Oyunevi (13 Bölüm), Cumartesi Sabahı (41 Bölüm), Oyun Oyun İçinde(44 Bölüm) bunlardan bazıları.

Figen Çakmakoğlu’nun Eserleri:

Şık Şık Şıkırdak, Ormanın Kralı, Havuç Tarlasındaki Koca Fil, Sihirbazın Tavşanı, Üç Küçük Kuzucuk, Eski Zaman Sokağı, Benim Güzel Yatağım, Ponpon Kuyruğun Pastası, Minik Kuş, Sevgili Toprak ile Papatya, Kırmızı Şapkalı Kurbağalar, Karagöz Lunaparkta, Bir Robot Hikayesi, Karınca Kararınca, Evden Kaçan Soba, Kardan Adam ile Kar Tanesi, Karagöz Zaman Yolculuğunda.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir