Fenerbahçe Kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaştı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yer alan Al Awwal Park’ta oynanması planlanan Süper Kupa final maçının ertelenmesi sonrası, Fenerbahçe kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe kafilesi, kulüp taraftarları tarafından coşkuyla karşılandı. Ellerinde bayraklarla futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal takım otobüsünden taraftarlara seslenerek, “Tüm taraftarlara buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı kafile, güvenlik önlemleri altında kendilerini bekleyen özel araçları ve takım otobüsüyle havalimanından ayrıldı.

Süper Kupa’nın organizatörü Suudi Arabistan devleti destekli Riyadh Season şirketi tarafından yapılan açıklamada, İstiklal Marşı konusunda kulüplerle anlaşmaya varıldığı ancak “iki takımın anlaşmaya uymaması nedeniyle maçın yapılamadığı” belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve takımlardan Süper Kupa Finali’yle ilgili ortak bir açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamada ayrıca, “Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz” ifadelerinin yer alması da dikkati çekmişti.

Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle hem Sarı Kırmızılı hem de Sarı Lacivertli yönetici ve taraftarların karşı çıktığı kupa finali, tarihinde ilk kez Suudi Arabistan’da oynanacaktı. Bu karşılaşma, 2006’ya kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan finalin 57’ncisi olacaktı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir