Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’ndan Üst Üste İkinci Şampiyonluk

Sultanlar Ligi final serisi 5. maçında Fenerbahçe ile Eczacıbaşı, Burhan Felek Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Fenerbahçe, Eczacıbaşı’na 3-2’lik üstünlük kurdu ve üst üste 2., toplamdaysa 7. şampiyonluğunu kazandı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Kupa Voley’le birlikte sezonu iki şampiyonlukla noktaladı.

Fenerbahçe Opetli oyuncu Melisa Vargas, müsabakanın en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü aldı. Gizem Örge en iyi libero, en iyi orta oyuncu Eda Erdem Dündar, en iyi smaçör Ana Cristina, en iyi pasör çaprazı Tijana Boskovic seçildi. Final serisinde (100 km/h) en hızlı servis kullanan oyuncu ödülünü Melissa Vargas kazandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Bekir İrdem ve İlker Dinçay ile federasyon yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı takip etti.

Maçta ilk sayı Fenerbahçe’de Arina Fedorovtseva’dan geldi.(1-0) Eczacıbaşı ise ilk sayılarını Boskovic’le buldu. Setin hemen başında Melissa Vargas ve Ana Cristina De Souza ikilisiyle bir ritim bulan Fenerbahçe 5-0’lık seri sonunda 6 sayılık bir fark yakaladı.(9-3) Devamında Sinead Jack-Kısal ve Hande Baladın’la geri dönen Eczacıbaşı farkı 2 sayıya indirdi. (9-7)

Bu skorun ardından molaya giden Fenerbahçe mola dönüşünde bulduğu 5-0’lık seriyle 14-7’yi buldu. Hande Baladın’ın sayısıyla Eczacıbaşı seriye nokta koysa da Ana Cristina’nın yüksek hücum yüzdesiyle oynadığı sette skor da 16-10’a geldi. Arina Fedorovtseva’nın servis turunda, Aslı Kalaç’ın blokta fark yarattığı sette son bölüme 20-14’le önde giren Fenerbahçe, 25-18’lik skorla kazanan taraf oldu.

Arina Fedorovtseva ve Aslı Kalaç’ın sayılarıyla sete iyi başlayan Fenerbahçe, 3-1’i buldu. Boskovic’le bulduğu seriyle 3-4’ü yakalayan Eczacıbaşı, Kaptan Eda Erdem Dündar’ın blok performansıyla cevap veren Fenerbahçe, skor üstünlüğünü eline aldı. (7-6)

Rakibin savunma direncinin kırıldığı sette Fenerbahçe 13-7’yi buldu. Bu skorla molaya giden Eczacıbaşı karşısında mola dönüşünde de Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’la üretken olan Fenerbahçe, skoru 19-12’ye taşıdı. Bu skorun ardından Gray ve Boskovic’le toparlanan Eczacıbaşı farkı iki sayıya kadar düşürdü. (19-17) Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan seti 25-22’yle kazanan Fenerbahçe, 2-0’ı buldu.

Gray ve Arina Fedorovtseva’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü sette Eczacıbaşı 3-5’i buldu. Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’ın blok sayılarıyla skora denge getiren Fenerbahçe, skor avantajını da eline aldı.(6-5) Devamında Hande Baladın, Gray ve Boskovic gibi skorerleriyle önemli bir seri bulan Eczacıbaşı skoru 6-9’a getirdi.

Vargas ve Ana Cristina’nın çapraz hücumlarında sonuca giden Fenerbahçe maça ortak oldu.(10-10) Skor üstünlüğünün sürekli elde değiştirdiği setin kazananı 27-25’lik skorla Fenerbahçe oldu.

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ozan Sarıkaya, Tuncay Sevim

Fenerbahçe Opet: Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Cristina, Drca, Melissa Vargas, Fedorovtseva (Gizem Örge, Buse Ünal, Stysiak, Meliha Diken, Cansu Çetin)

Eczacıbaşı Dynavit: Hande Baladın, Stevanovic, Boskovic, Voronkova, Jack-Kisal, Elif Şahin (Simge Aköz, Naz Aydemir Aykol, Beyza Arıcı, Gray, Yaprak Erkek)

Setler: 25-18, 25-22, 27-25

Süre: 92 dakika (27, 30, 35)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir