Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Gözaltına Alındı

Hakkında arama kararı bulunan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alındığı öğrenildi. Semra Güzel’in yakalandığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu.

Haber Merkezi / Eski HDP Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı, hakkındaki iki ayrı soruşturma kapsamında, 1 Mart’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kaldırılmıştı. Güzel, dokunulmazlığının kararla ilgili Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurmuş, başvurular reddedilmişti.

Bu soruşturmalar nedeniyle hakkında arama kararı bulunan Güzel’in bugün gözaltına alındığı öğrenildi. Güzel’in yakalanması, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya paylaşımı ve İçişleri Bakanlığının açıklaması ile duyuruldu. Güzel’in, Edirne istikametine giderken gözaltına alındığı öne sürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile yapılan ortak çalışmada; Ankara Sulh Ceza Hakimliğince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından aranma kaydı bulunan *HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, *Mehtap Şahan adına düzenlenmiş *sahte nüfus cüzdanı ile 59 D… 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. isimli şahıslar da gözaltına alındı” denildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir