Ergun Köknar Kimdir? Hayatı, Filmografisi

23 Nisan 1934 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ergun Köknar, 11 Eylül 2000 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Ergun Köknar’ın cenazesi Merkezefendi Mezarlığı’na defnedildi.

Gençlik yıllarında tiyatroya ilgi duyarak amatör topluluklardan Genç Oyuncular içinde yer alan Ergun Köknar, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunlar sahneye koydu, dekor ve kostüm ile oyunculuk yaptı.

1964’te Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun kurucusu olan Ergun Köknar, 1973’te Hürriyet’te başladığı gazetecilik mesleğini, Günaydın, Yeni Günaydın, Bizim Gazete, Dünya gazetesi gibi kuruluşlarda çalışarak deneyimli ve renkli bir “kalem” hâline geldi.

Üç filmin senaryosunu yazıp bir filmde de yapım koordinatörü olan Ergun Köknar, ayrıca birçok sinema ve dizi filmde de rol aldı. Ergun Köknar, Şener Şen’in başrolünü oynadığı Milyarder filminde can verdiği “Dombili” karakteriyle tüm halk tarafından tanındı.

Ergun Köknar, “Gülnihâl, Dövme Gül, Kurt, Topuzlu, Çatıdaki Çatlak, Othello, Kendini Bulmak, Romeo ve Juliet” gibi tiyatro oyunlarını sahneye koydu.

Ergun Köknar’ın rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır: Yumurcağın Tatlı Rüyaları, Şalvar Bank, Çare Sende Allahım, Milyarder, Ayrılamam, Küçük Hanımın Şoförü, Üç Kızgın Cengaver, Afacan Küçük Serseri, Kan Gövdeyi Götürdü, Baybora’nın Oğlu, Çalıkuşu, İncili Çavuş, Çirkin Kral.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir