Erdoğan’dan Erbakan’a: İstanbul, Ankara Ve İzmir’de Hemen Aday Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YRP Lideri Erbakan arasındaki görüşmeyi aktaran TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözen, Erdoğan’ın “Biraz daha bekle. İstanbul, Ankara ve İzmir’de hemen aday açıklama” dediğini belirtti.

Ahmet Sözen, “Görüşmeler şu an tıkansa da Yeniden Refah Partisi de bu 3 büyük il için durdurmuş durumda. Müzakereler olumlu sonuçlanmazsa, Yeniden Refah Partisi de adaylarını açıklayabilir” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin çalışmalar devam ederken, parti bugün başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere bazı büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Öte yandan AK Parti’nin Yeniden Refah Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağı da tartışılmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, AK Parti ile heyetlerarası görüşmelerin kesildiğini açıklamıştı.

Suat Kılıç, “Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AK Parti’den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek gibi bir talep gelirse, elbette bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik” demişti.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözen, katıldığı bir programda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasındaki görüşmeyi anlattı.

Birgün’ün aktardığına göre; Yeniden Refah cephesinden gelen son açıklamaların AK Parti’de rahatsızlığa neden olduğunu belirten Sözen, “Görüşmeler şu an tıkandı. Ama bana gelen bazı duyumlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine tam olarak ipleri kopartmış değil. Yeniden Refah Partisi de keza öyle” dedi.

“Biraz daha bekle…”

Erdoğan’la Erbakan arasındaki görüşmeyi aktaran Sözen, Erdoğan’ın “Biraz daha bekle. İstanbul, Ankara ve İzmir’de hemen aday açıklama” dediğini belirtti. Sözen, “Görüşmeler şu an tıkansa da Yeniden Refah Partisi de bu 3 büyük il için durdurmuş durumda. Müzakereler olumlu sonuçlanmazsa, Yeniden Refah Partisi de adaylarını açıklayabilir” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir