Erdoğan’dan “Altılı Masa” Yorumu: Oturdular, Konuştular, Dağıldılar

Altılı Masa’da gelinen duruma dair ilk değerlendirmesini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bunun böyle olacağını bundan aylar önce söylemiştik. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der ne yapar, nasıl adım atar, böyle bir durumumuz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki konutundan Vahdettin Köşkü’ne giderken gazetecilerin sorularına yanıtladı. Altılı Masa konusunda değerlendirmede bulunan Erdoğan, çok uzun bir aradan sonra ilk kez aracının yanına gazetecilerin giderek kendisine mikrofon tutmasına izin verdi.

Erdoğan açıklamasında “Yere dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Çünkü biz bunun böyle olacağını hatırlayın bundan aylarca önce söylemiştik. İranlıların o meşhur atasözüyle, ‘Oturdular, konuştular ve dağıldırlar’ demiştik. Öyle oldu mu şu anda? oldu. Bakın biz can derdindeyiz, bunlar mal derdinde.

Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe’de biz 110 kadar ilim adamıyla, partimizin yetkili bu konudaki bakanlarıyla, toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz. Türkiye’de bir deprem olayı var. Felaketlerin felaketi bir durum var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ayrıca kendilerinin Cumhur ittifakı olarak yol haritaları üzerinde yollarına devam edeceklerini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ak Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik, yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz, planımız üzerinden yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Altılı Masa’da cumhurbaşkanı adaylığında yaşanan uzlaşmazlığın ardından İYİ Parti masadan kalktı. Meral Akşener yaptığı açıklamada “İYİ Parti kıskaca alındı, tercihe zorlandı. Ölüm ile sıtma arasında bırakıldı. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, bizim itirazımız dün de aynıydı bugün de aynı” dedi.

Akşener, adaylık konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir