Erdoğan’dan AK Parti’de ‘Değişim’ Sinyali

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde istenilen sonucu alamayan AK Parti’de genel başkan Erdoğan’ın AK Parti MYK toplantısında ‘değişim’ sinyali verdiği öne sürüldü.

Erdoğan, toplantıda yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da “Çarşı pazar ve fiyat artışı meselesinin üzerine çok sert gideceğiz” dediği iddia edildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısına ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

İsmail Saymaz’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, yakında Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) değişime gideceği sinyalini verdi.

Erdoğan, toplantıda, “MYK’mızda nasıl bir yol yürüyeceğimizi gözden geçirip bir karar vereceğiz” dedi.

Erdoğan, tarih vermedi.

Ancak MKYK üyeleri, kadro değişikliğinin yakın bir zamanda olacağını düşünüyor.

Kimlerin kadro dışı bırakılacağı, kimlerin devam edeceği kestirilemese de Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Ziya Yılmaz, Erkan Kandemir ve Fatih Şahin’in tırpandan payını alabileceği konuşuluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirdi

Erdoğan, toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirdi. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” dedi.

Erdoğan, Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da “Çarşı pazar ve fiyat artışı meselesinin üzerine çok sert gideceğiz” dedi.

AK Partili yetkililer partide köklü bir değişim gerektiğini ifade ediyor. “Sadece üç beş birimle toparlanacak iş değil. Bu genel bir iklim. CHP kaybetseydi tek başına yerel yönetimler başkanı mı suçluydu?” diyorlar.

Bu arada, Monako Yat Kulübü’nde ıstakoz ve Maldivler’de tatil AK Parti’de gündem olmayı sürdürüyor. AK Partili yetkili “Herkes onu konuşuyor. Sahici olmayan hiçbir kimseyi siyasete almamalısınız. Siyaset sahici insanların işi” diyerek, İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’yı eleştiriyor.

Benim gördüğüm, AK Parti’ye siyasetsizlik havası hakim. Bu yüzden AK Parti, içerisinden etkili aktör çıkaramıyor. Ya Murat Kurum gibi bürokratlarla ya da Şebnem Bursalı gibi AK Parti dışından figürlerle yürümek zorunda kalıyor.

AK Parti, aktör çıkaramadığı gibi…

Siyasi tutum da alamıyor.

Örneğin, hemen herkes eleştirdiği halde Bursalı’ya bir ceza verilemiyor.

Yeniden Refah Partisi, bu siyasetsizlikten besleniyor.”

Yazının tamamı için TIKLAYIN

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir