Emre Belözoğlu’ndan şampiyonluk açıklaması

Haber Merkezi / Samandıra Can Bartu Tesislerimizde basın mensuplarıyla bir araya gelen Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, “Fenerbahçe’nin mevcut kadrosu ile şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağını ve sonunda Allah’ın izni ile kupayı kaldırabilecek takım olduğunu düşünüyorum. Bunun için de mücadele edeceğiz.” dedi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belözoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Zorlu süreç herkes için başlıyor”

“Tabii kazandığı halde konuşma isteğinin devam etmesi, kazandığı maça rağmen hala hakemin konuşulması bir strateji ve herkes bunu uygulamak istiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Tabii ki canın yandığında, yanlış kararlarda bunu dile getirmek gerekiyor. Sonuçta herkesin ortaya bir mücadele koyduğu, maddi-manevi emekler verdiği bir sistemde, her takımın amacı ve beklentisi, düzgün işleyen bir sistemde yarışmaktır. Adalet dediğin şey de o. Adalet dediğin şey tek taraflı işliyorsa o zaten sistemi direkt güvenilmez kılıyor.

Kazansan da kaybetsen de hakem odaklı konuşmak, belli ki bir strateji; ancak bu samimi değil. Ben sezon başında da dile getirdiğim noktadayım; ‘Hata ile kasıt arasındaki farkı görebiliyoruz.’ Şu an kasıtlı olarak yapılan şeyleri net bir şekilde görebiliyoruz artık. Bu işin kolay bir iş olmadığını, bu mesleğin ve sorumluluğun kolay olmadığını düşünüyorum. Milyonları ilgilendiren hakem atamaları konusunda, çok daha üzerine düşünülmüş adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Zorlu süreç herkes için başlıyor. Sporcular için, teknik adamlar için, yöneticiler için ve tabi ki hakemler için. Ligin artık sonuna doğru geliniyor. Lütfen kimsenin hakkı yenmesin, emek dışında sonuca hiçbir şey etki etmesin.

“VAR’ın işleyişi benim gözümde yeterli değil”

Nihat Özdemir’in ‘en iyi VAR sistemi bizde’ açıklamasına dair soru üzerine Belözoğlu, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun başındaki kişi Nihat başkan, benim de yöneticiliğimi yaptı. Geçen sene A Milli Takım kaptanıydım, beraber çok güzel günlerimiz geçti. O görevin başında olduğu için tabi ki korumak adına, değerli göstermek adına açıklamalar yapacaklardır. Olması da gerekir kurumunu korumak adına. Ama VAR’ın işleyişi benim gözümde yeterli değil. Çizgi sistemi Türkiye’de diğer büyük liglere göre çok geride, gerçekçi olmamız lazım. Gol, taç, ofsayt çizgisi sistemimiz ne yazık ki çok geride. Bunu görüp, farkında olup gereken adımları atarsak, işte sistemi o zaman daha doğru korumuş oluruz.” yanıtını verdi.

“Gerçekçi olmak lazım”

Transferler hakkında gelen sorulara dair açıklamasında ise Belözoğlu şunları söyledi: “Bütçesel anlamda her sene biraz daha daralıp, genç ve potansiyeli olan oyuncuları takıma kazandırıp, yarın bir gün Avrupa’ya satabileceğimiz şekilde onların gelişimlerini sağlayıp, bu şekilde bir sistem kurma odağındayız. Hem Türkiye’de hem de UEFA’da finansal anlamda kulüplerin sorumlulukları var.

İnşallah bu sene Şampiyonlar Ligi’ne katılma sürecinde, bu sefer UEFA’nın da kendi içinde bir sorgulaması olacak. Ne kadar oyuncu sattın, hangi oyuncuları aldın, bu oyuncuları alırken hangilerini gönderdin? gibi sorgulara da muhatap olunacağı için Fenerbahçe’nin kendi içindeki genç oyuncuları değerlendirecek projelerle stratejik davranması gerekiyor. Tabii ki bizim önceliğimiz Fenerbahçe’nin başarısına hizmet edecek oyuncuları kulübe kazandırmak.

Fenerbahçe’de başarılı olamayıp kendisini ispatlayamayan oyuncuyu bu pazara sunamazsın, gerçekçi olmak lazım. Bizim amacımız önce Fenerbahçe’de başarılı olması, Fenerbahçe’nin başarısında katkısı olması, şampiyonluklarda katkısının olması, daha sonra da yapabiliyorsak Avrupa’ya satmak; Vedat Muriqi, Jailson ve Eljif’de olduğu gibi. Türk kulüpleri olarak bunu yapmak zorundayız. Çünkü futbol ekonomimiz doğrultusunda ülkemizde şu anda geçmişe kıyasla büyük takımların bütçeleri çok geride ve daha da geride olması gerekiyor. Her takım artık daha kısıtlamaya girmek zorunda”

Fotoğraflar: fenerbahce.org

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir