Elmalı Balkabağı Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Akşam yemeği için lezzetli ve besleyici bir çorba tarifi mi arıyorsunuz? Öyleyse ilk lokmadan itibaren tadına bayılacağınız bu çorba tarifini hazırlamaya başlayın.

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 kg balkabağı, soyulmuş ve 4 cm’lik küpler halinde kesilmiş
1 büyük elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve bölünmüş
1 orta boy soğan, 6 dilime ayrılmış
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
4 dal kekik
1 defne yaprağı
4 yemek kaşığı hafif tuzlu tavuk suyu

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Ardından bir fırın tepsisini parşömen kağıdı veya folyo ile kaplayın. Ondan sonra balkabağını, elmayı ve soğanı fırın tepsisine yerleştirin, zeytinyağı gezdirin, 1 çay kaşığı tuz ve 0,5 çay kaşığı karabiber serpin ve iyice karıştırın. Sebzeler yumuşayana kadar fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Bu arada sarımsağı, kekiği ve defne yaprağını bir parça tülbente sarın ve mutfak ipiyle bağlayın. Yüksek ateşe koyduğunuz bir tencerede, tavuk suyunu tülbentle birlikte hafif kaynamaya getirin. Ardından pişmiş elma, soğan ve balkabağını ekleyin (birkaç küp pişmiş balkabağını servis için bir kenara bırakın). Isıyı azaltın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin, ateşten alın ve tülbenti çıkarın.

Ondan sonra çorbayı bir blender da püre haline getirin. Son olarak çorbaya tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. Servis yapmadan önce pişmiş kabak küplerini kaselere yerleştirin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir