Elazığ: Hazar Gölü Tabiat Parkı

Hazar Gölü Tabiat Parkı; Elazığ’ın Sivrice İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Hazar Gölü Tabiat Parkı’nın en önemli kaynak değeri Hazar Gölü’dür.

Hazar Gölü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kendine has plajları olan su sporları ile balık avcılığı da yapılan ve günün her saatinde değişik görünüm kazanarak mavinin ve yeşilin her tonunu gösterir. Suyu berrak, sodalı ve tuzsuzdur.

Çevresinde 25’e yakın kamu kurum ve kuruluşuna ait eğitim ve dinlenme tesisleri ile Turizm Bakanlığı’ndan belgeli otel, motel, lokanta, günübirlik piknik alanı, ayrıca özel kuruluşlar tarafından işletilen balık evleri de bulunmaktadır.

Son zamanlarda çevresinde çok sayıda ikinci konutlar ve yazlıklar ile tatil sitelerinin yapıldığı göl, çevre iller halkının da faydalandığı tatil merkezi konumundadır.

Hazar gölünün sunduğu rekreasyon imkanları yöre halkı için büyük önem arz etmektedir. Bunlar başlıca; göl, kıyılardaki irili ufaklı koylar  ve doğa güzellikleri olarak sayılabilir.

Tüm Hazar Göl ve çevresi doğal sit alanıdır. Sit alanı dağlara kadar 1,2,3 derecelerde devam etmek­tedir. Göl içerisinde yer alan batık şehir ise arkeolojik sit alanı niteliğindedir

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir