Elazığ: Golan Kaplıcaları

Golan Kaplıcaları; Elazığ’ın Karakoçan İlçesinin batısında Yoğunağaç Köyü’nde Peri Çayı’nın yanı başında yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Şifalı sularıyla kaplıca turizmine hitap etmenin yanı sıra Perisuyu Vadisinin doğal güzellikleri, ekonomik konaklama imkanları, Cafe-Restaurant hizmeti ve canlı müzik gibi olanaklarıda ziyaretçilerine sunmaktadır.

İki kapalı bay ve bayan, iki dönüşümlü yarı açık olmak üzere dört kaplıca havuzu bulunmaktadır. Kaplıca suları tamamen doğal olup kaynağından havuza akmaktadır.

Sıcaklıkları 40 ile 50 derece arasında değişen kaplıca sularının; cilt hastalıkları, romatizmalı hastalıklar, kadın hastalıkları gibi hastalıkların tedavisinde fayda sağladığı söylenmektedir. Kaplıca suları kükürtlü olması nedeniyle antiseptik özellik taşımaktadır.

Tesis 30 apart ve 10 standart oda olmak üzere toplam 120 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca konaklama yapmaksızın sadece havuz ve restaurant hizmetlerinden faydalanmak isteyen günübirlik konuklara da hizmet sunulmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir