Ece Vahapoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri

8 Mart 1978 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ece Vahapoğlu, üniversite okumak için İtalya’yı tercih eden Vahapoğlu, İşletme okuduğu The American University of Rome’u 2000 yılında birincilikle bitirmiştir.

Devamında ise yönünü Fransa’ya çeviren Vahapoğlu, IEHEI’de (Institut Européen des Hautes Études Internationales) AB ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır. Eğitimini sadece işletme alanıyla sınırlı tutmayan Vahapoğlu, birden fazla yabancı dil eğitimi almış ve birçok dilde sunuculuk yapabilecek duruma gelmiştir. Aralarında T.C. Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, Bakanlıklar gibi kamu kurumları ve özel sektördeki saygın markaların bulunduğu organizasyonlarda, etkinliklerde, ödül törenlerinde, bayi toplantılarında, konferanslarda moderatörlük ve sunuculuk yapmıştır.

Aynı zamanda köşe yazarlığı çalışmaları da bulunan Ece Vahapoğlu, Milliyet, Sabah, Akşam ve Takvim gazetelerinin çatısı altında köşe yazarlığı ve röportajlar da yapmıştır. Vahapoğlu, kendisine ait olan bir internet sitesi olan “ecevahapoglu.com” ve “patronlardunyasi.com” ile “halklailiskiler.com” sitelerinde, CEO Life Dergisi, Super Haber ve Fitnews gazetesinde hâlen yazılarını sürdürmektedir. Ayrıca Gönüllü olarak Göbekli Tepe tanıtım projesinin koordinatörlüğünü yürüterek, Göbekli Tepe’yi dünyaya tanıtmakta büyük bir rol üstlenmiştir.

Ece Vahapoğlu’nun dördü sağlıklı yaşam ve beslenme, üçü kişisel gelişim ve biri de roman olmak üzere toplam sekiz kitabı bulunmaktadır. Ece Vahapoğlu, Öteki adlı romanı ile insanların bu zamana kadar kafalarında yer eden tüm kavramları yeniden sorgulatmayı amaçlamıştır. Öteki, Esin ve Kübra adındaki birbirine tamamen zıt karakter ve düşüncelere sahip olan iki genç kızın kurmuş oldukları dostlukları üzerinden, Türkiye’deki laik ve modern/dindar ve muhafazakâr bölünmüşlüğün üzerinde sıkça durarak; her iki kesimdeki aşkları, evlilikleri, ihanetleri, dostlukları, iş ve eğlence dünyasını ve bunlar arasındaki bakış açılarının farklılığını anlatmaktadır.

“Ece Vahapoğlu’nun, bir diğer eseri olan ‘Ece’nin Vip Konukları’, başarılarıyla adından söz ettiren yirmi yedi ünlü iş adamının hayat hikâyelerine yer vermektedir. “Ece’nin Vip Konukları”, alanında başarılı işadamlarından olan Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Ferit Şahenk, Tuncay Özilhan, Ahmet Zorlu, Cem Hakko, İshak Alaton, Kadir Has, Can Paker, Ali Kibar, Adnan Polat, Hamdi Akın, Faruk Süren, Sadettin Saran, Ayhan Bermek, Alinur Velidedeoğlu, Abdülkadir Konukoğlu, Ethem Sancak, Emre Berkin, Faruk Eczacıbaşı, İbrahim Kefeli, Fettah Tamince, Osman Çarmıklı, Memduh Boydak, Tanıl Küçük ve Vural Öger ile yapılan röportajlardan oluşmaktadır.

Vahapoğlu, “Bugün Zengin Ol” adlı kitabında ise bir günde zengin olmayı değil, zengin olmak için bugünden başlayarak farklı bir şeyler yapmayı anlattığını söylüyor. Ece Vahapoğlu ‘zengin olmak öğrenilebilir’ düşüncesiyle kaleme aldığı bu kitapta yine başarılı iş adamlarının röportajlarından yararlanarak okuyuculara kendi zihin haritalarını kurabilmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır.

Ece vahapoğlu “Yabancı Dil Öğrenme Yolları” kitabında ise hem kendisinin yabancı dil öğrenirken yaşadığı deneyimlerini hem de yabancı dil uzmanlarının önerilerini ve ünlülerin İngilizceyi nasıl öğrendiklerinin hikâyelerini anlatıyor.

Ece Vahapoğlu, akademik eğitimlerinin yanında spor, ve sağlıklı beslenme alanında sosyal sorumluluk projelerinde yer almakta, sağlıklı yaşam, spor ve beslenme seminerleri vermekte ve birçok spor etkinlikleri yapmaktadır. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığından sertifikalı Wellness Eğitmeni olarak Herkes İçin Spor Federasyonu Proje Başkan Vekili görevini yürütmektedir. Tüm bu ilgilerinden dolayı sağlıklı yaşam, beslenme ve spor üzerine kaleme almış olduğu dört kitabı daha vardır. Bunlar, “Ece gibi Hisset”, “21 Günde iyi Hisset”, “60 Günde İdeal Vücut”, “60 Tarifte İdeal Mutfak”tır.

Ece Vahapoğlu Eserler: Fit Hamilelik, İçindeki Dişiyi Uyandır, Öteki, Ece’nin Vip Konukları, Bugün Zengin Ol, Yabancı Dil Öğrenme Yolları, Ece Gibi Hisset, 21 Günde İyi Hisset, 60 Günde İdeal Vücut, 60 Tarifte İdeal Mutfak.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir