Düzce: Yeni Meze Camii

Yeni Meze Camii; Düzce’nin Akçakoca İlçesi, Uğurlu Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Akçakoca İlçe Merkezi’ne 16 km mesafededir.

İlçe Merkezi’nden Uğurlu Köyü’ne günün belirli saatlerinde toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır. Taş işçiliğinin güzel bir örneği olan cami 1885 yılında inşa edilmiştir.

İçinde Osmanlılardan kalma yazıların bulunduğu cami ilimizin önemli değerlerindendir. Bahçesinde bir de su kuyusu bulunan cami çevre düzenlemesiyle de huzurlu bir ortam sunmaktadır.

1950’li yıllarda deniz ve karavan turizmi ile ülkemizde ilk turizm hareketinin başladığı Düzce’nin denize kıyısı Akçakoca; Denizi, kumu, Balıkçı Barınağı, her mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, sivil ve dini mimarisi, dağ çileği, kestane balı, fındığı, kilometrelerce uzanan plajları ve şifalı kumu, yemyeşil bitki dokusu, piknik ve mesire alanları, tarihi anıt ağaçları, tarihi Ceneviz Kalesi, mağarası, şelaleleri, ve yöresel ağız tatları ile yerli ve yabancı turistler için dikkat çekicidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir