Düzce: Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Özkök Kültür Evi; Düzce’nin Akçakoca İlçesi, Osmaniye Mahallesi, Çuhallı Çarşısı’nda yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.

Bekir Özkök Kültür Evi, 31 Mayıs 2002 tarihli sözleşme ile varisler tarafından şartlı olarak Akçakoca Belediyesi’ne bağışlanmıştır. Koruma kurulundan onaylattırılan projeler kapsamında yapım ihalesi tamamlanarak restorasyona Ocak 2010 tarihinde başlanmıştır. Yapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile kültürel miras olarak hizmete sunulmuştur.

14. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali’nde açılışı yapılan Bekir Özkök Kültür Evi’nde, balıkçıların yaşantısını sergileyen bir oda bulunmaktadır. Akçakoca Kent Konseyi tarafından projelendirilen “Kaybolan Meslekler Sandal Ustalığı” ile ilgili de bir oda hazırlanmıştır.

Resim ve fotoğraf sergilerinin düzenlediği, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Bekir Özkök Kültür Evi’nde, sergi amaçlı bölümlerin yanı sıra yöresel kıyafetler ve tarihi eşyalar barındıran odalar da bulunmaktadır.

1950’li yıllarda deniz ve karavan turizmi ile ülkemizde ilk turizm hareketinin başladığı Düzce’nin denize kıyısı Akçakoca; Denizi, kumu, Balıkçı Barınağı, her mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, sivil ve dini mimarisi, dağ çileği, kestane balı, fındığı, kilometrelerce uzanan plajları ve şifalı kumu, yemyeşil bitki dokusu, piknik ve mesire alanları, tarihi anıt ağaçları, tarihi Ceneviz Kalesi, mağarası, şelaleleri, ve yöresel ağız tatları ile yerli ve yabancı turistler için dikkat çekicidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir