Dünya Kupası: İkinci Yarı Finalist Arjantin

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda ile Arjantin, Lusail Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 90 dakikası 2-2 biten karşılaşmanın uzatma bölümleri de aynı skorla sona erdi.

Haber Merkezi / Penaltı atışlarıyla rakibine 4-3 üstünlük kuran Arjantin, yarı finale yükseldi. Normal süresi 2-2 biten karşılaşmada Arjantin’in gollerini Nahuel Molina ve Lionel Messi kaydederken, Portakallar’ın gollerini Wout Weghorst kaydetti.

Arjantin, yarı finalde Brezilya’yı deviren Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 13 Aralık Salı günü TSİ 22.00’de başlayacak.

Karşılaşmadan dakikalar

22. dakikada Messi’nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor. 24. dakikada Bergwijn uzaktan vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

34. dakikada Lionel Messi ceza yayının biraz gerisinden harika bir ara pası attı, Molina bir anda karşı karşıya kaldığı Noppert’i ayağının dışıyla yaptığı vuruşun ardından mağlup etti. Zorlu maçta Arjantin 1-0 öne geçti.

45+3. dakikada Beşiktaşlı Wout Weghorst, yedek kulübesinde itirazından dolayı sarı kart gördü. 63. dakikada Messi çok tehlikeli bir yerden frikik kullandı, barajı aşan top çok az farkla dışarı gitti.

71. dakikada Acuna sol kanattan içeri girer girmez Dumfries tarafından düşürüldü, hakem Lahoz tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 73. dakikada beyaz noktanın başına geçen Messi skoru 2-0’a getiren golü kaydetti.

83. dakikada Beşiktaşlı Wout Weghorst sahnede… 78’de oyuna giren yıldız oyuncu Berghuis’in sağ kanattan yaptığı ortaya ön direkte iyi bir kafa vuruşu yaptı ve fileleri sarstı. Portakallar farkı 1’e indirdi.

90+10. dakikada Weghorst, Weghorst, Weghorst… Beşiktaşlı yıldız yine sahnede.. Yay üzerinden kazanılan serbest vuruşta Koopmeiners pası ceza sahası içine verdi, Weghorst döndü vurdu, fileleri sarstı. Maç uzuyor!

Arjantin’in çeyrek final serüveni

Arjantin, Katar’daki serüvenine Suudi Arabistan yenilgisiyle başlamıştı. Herkesi şoke eden o yenilgi sonrası 2-0’lık Meksika ve Polonya galibiyetleri geldi; C Grubu’nu 6 puanla lider bitirdiler.

Son 16’da rakip Avustralya’ydı. Herkes kolay bir galibiyet bekliyordu. 35’te Lionel Messi sahneye çıktı. 57’de Julian Alvarez rakip kalecinin hatasını değerlendirip 2-0 yaptı.

O andan itibaren Avustralya risk alınca Tangocular birçok pozisyon buldu ama değerlendiremedi; 77’de 2-1’i bulan Socceroos 90+7’de Garang Kuol’la 2-2’yi bulup maçı da uzatabilirdi ama başaramadı.

Hollanda’nın çeyrek final yolu

Dünya Kupası macerasına A Grubu’nda 2-0’lık Senagal galibiyetiyle başlayan Hollanda, Ekvador beraberliğinin ardından ev sahibi Katar’ı mağlup ederek 7 puanla grubu lider bitirdi. Son 16 turunda B Grubu’nun ikincisi ABD’yi 3-1’le geçen Hollanda, çeyrek finale adını yazdırmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir