Dünya Kupası: Fransa Yarı Finale Çıkmasını Bildi

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek final maçında İngiltere ile Fransa, Al Bayt Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Brezilyalı hakem Wilton Sampaio düdük çaldığı karşılaşmayı Fransa 2-1 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Haber Merkezi / Yüksek tempoda başlayan maçta perdeyi Tchouameni açtı. 17. dakikada ceza sahası dışından bir anda şutunu çeken Tchouameni, Pickford’u avladı ve Fransa 1-0 öne geçti. İlk yarı Fransa’nın üstünlüğüyle noktalandı.

Dakikalar 54’ü gösterdiğinde Wilton Sampaio, Saka’nın yerde kalması sonrasında beyaz noktayı gösterdi ve İngiltere penaltı kazandı. Topun başına geçen Harry Kane skoru 1-1’e getirdi ve tarihe geçti. 53 gole ulaşan Harry Kane, Wayne Rooney’nin İngiltere Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Fransa 78. dakikada bir kez daha öne geçti. Antoine Griezmann’ın pasında topla buluşan Giroud, takımını yeniden öne geçirdi. Tecrübeli golcü Dünya Kupası’nda ise 4. golünü kaydetti.

Mücadelede 83. dakika oynanırken İngiltere VAR incelemesinin ardından bir penaltı daha kazandı. Topun başına geçen Harry Kane bu kez topu üstten dışarı gönderdi ve skor 2-1’de kaldı.

Karşılaşmadan dakikalar

17. dakikada Declan Rice’tan sıyrılan Mbappe, pasını Dembele’ye aktardı. Kontrolü sağlayan yıldız kanat, topu Griezmann’a gönderdi. Dar bir açıda bulunan Griezmann, Tchouameni’yi gördü. Real Madrid forması giyen genç orta saha, uzak mesafeden attığı muhteşem şutla Pickford’ı avladı ve takımını öne geçirdi. 0-1

21. dakikada İngiltere’nin kaleyi cepheden gören yerden kazandığı serbest vuruşta topun başına Shaw geçti. Tecrübeli sol bekin vuruşunda top kaleci Lloris’te kaldı. 22. dakikada İngiltere gole çok yaklaştı. Kaptan Kane’nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kalesinde devleşen Lloris, topu çelmeyi başardı.

25. dakikada Harry Kane, Upamecano ile girdiği ikili mücadele sonrası ceza sahasına girerken yerde kaldı. Brezilyalı hakem Wilton Sampaio, ‘devam’ derken İngiltere cephesi penaltı itirazlarında bulundu. VAR’da incelenen pozisyon sonrası oyun devam etti.

29. dakikada Declan Rice’tan aldığı pası ceza sahası dışında kontrol eden Harry Kane, sağ çaprazdan sert bir şut çıkardı. Lloris, son anda topu kornere çeldi. Sağ kanattan kullanılan kornerde penaltı noktasında oluşan karambol sonrası araya Rabiot girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

39. dakikada Hernandez’in sol kanattan çevirdiği topa ceza sahasında gelişine sol ayağıyla vuran Mbappe, çerçeveyi bulamadı.

52. dakikada Saka’nın ceza sahasında Tchouameni’nin müdahalesi sonrası yerde kalmasıyla Brezilyalı hakem Wilton Sampaio, tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. 54. dakikada  beyaz noktaya gelen Harry Kane, topu ve kaleci Hugo Lloris’i ayrı köşeye göndererek skora dengeyi getirdi. 53. golünü atan Harry Kane, Wayne Rooney’e ait olan ‘İngiltere Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu’ rekorunu egale etti. 1-1

55. dakikada Kounde’nin Giroud’ya uzun pasında top arkaya yöneldi. Yerden seken topa düzgün bir vuruş yapan Rabiot, Pickford’ı geçemedi.

56. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topa müthiş bir koşu yapan Mbappe, İngiltere ceza sahasına sol çaprazdan ortasını yaptı. Giroud’ya geçen topa arka direkte hareketlenen Dembele, kendisine şut açısı aradı, boş durumdaki Griezmann’ı gördü. Tecrübeli oyuncunun ortasında İngiltere savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

60. dakikada kontrol ettiği topla bir anda hızlanan ve ceza alanına sokulan Saka’nın şutunda Lloris, iki hamlede kontrolü sağladı. 70. dakikada Henderson’ın sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta yaptığı ortaya ceza sahasında çok iyi yükselen Maguire’ın kafa vuruşunda top direkten auta çıktı.

78. dakikada Theo Hernandez’in sol kanattan yaptığı ortaya kaleye yakın mesafeden kafa vuruşu yapan Giroud, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

82. dakikada İngiltere’de Mason Mount, Theo Hernandez’in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. İngiltereli futbolcular ve teknik heyet, Brezilyalı hakem Wilton Sampaio’ya penaltı itirazında bulundu ancak oyun devam etti. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu inceleyen Sampaio, ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. 84. dakikada kazanılan ikinci penaltıda topun başına bir kez daha Harry Kane geçti. Yıldız golcünün şutunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.

90+9. dakikada İngiltere, Maguire’ın yerde kalmasıyla ceza sahasının hemen önünden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Rashford’ın şutunda top üst ağlarda kaldı.

Stat: Al Bayt

Hakemler:  Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires.

İngiltere: Pickford, Walker, Shaw, Stones (Dk. 90+8 Grealish), Maguire, Rice, Henderson (Dk. 79 Mount), Foden (Dk. 85 Rashford), Bellingham, Kane, Saka (Dk. 79 Sterling).

Fransa: Lloris, Varane, Kounde, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Giroud, Mbappe, Dembele (Dk. 79 Coman).

Goller: Dk. 17 Tchouameni, Dk. 78 Giroud (Fransa), Dk. 54 Kane (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 43 Griezmann, Dk. 46 Dembele, Dk. 82 Hernandez (Fransa), Dk. 89 Maguire (İngiltere)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir