Doktoru Öldürdü İntihar Etti

Konya Şehir Hastanesi’nde bir poliklinikte tedavi gören hasta M.A. ile Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı. Dr. Karakaya’yı silahla vuran M.A., aynı silahla intihar etti.

Haber Merkezi / Yaşanan olay ardından tedavi altına alınan Dr. Karakaya ve saldırıda bulunan M.A. tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Saldırganın bir ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay’ın ölümünden Karakaya’yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Saldırganın başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

“Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz,” dedi.

TTB, bugün (6 Temmuz Çarşamba) saat 17:30’a TTB Genel Merkez Binası önüne çağrı yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi ise yarın (7 Temmuz Perşembe) saat 13:00’da Konya Şehir Hastanesi önüne çağrı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Koca, mesajında şu ifadeleri kullandı;

Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir