Dimitris Itoudis: Çok İyi Bir Galibiyet Aldık

Darüşşafaka galibiyetini yayıncı kuruluşa değerlendiren Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis, “Son çeyrekle ilgili çok özel bir durum yok, genel anlamda oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Çok çok iyi iş çıkardık. Sahada, rotasyonda yer alan herkes, daha önce çok az süre alan isimler de bugün çok iyi iş çıkardı. Takım halinde çok iyi bir galibiyet aldık. Bugünkü maç bizim için zor bir maçtı. Galibiyete de ihtiyacımız vardı. Hak ettiğimiz bir maçı kazandığımızı düşünüyorum.”

Fenerbahçe TV’ye de konuşan Itoudis, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle ilk olarak takımımı ve Darüşşafaka’yı tebrik etmek istiyorum. İyi bir mücadele oldu. Sadece şutlarda değil, top kayıplarında da büyük problem yaşadık. Darüşşafaka aslında çok iyi bir savunma takımı. Onların bu savunma tarafını küçümseyerek söylemiyorum ama 17 top kaybı çok fazla. Çok fazla top kaybı yaptık.

Maçın genelinde iyi mücadele ettik. Aile içinde olabilecek bir şey benchte yaşandı, ondan sonra takım çok iyi reaksiyon gösterdi. Bu maçı savunmayla kazandığımızı söyleyebilirim. Rakibimiz özellikle iç sahada yanılmıyorsam 93 sayı ortalamasıyla oynayan bir takımdı, kaybetseler bile çok fazla skor üreten bir takımdı.

Onları ortalamalarının çok altında tuttuk. Bugün daha fazla yerel oyuncularımıza süre verdik. Türk oyuncularımızdan iyi katkılar aldık. Özellikle Şehmus’un savunmadaki performansı önemliydi. Scottie’nin geri gelmesi önemliydi. Scottie’nin hücumda bize yarattığı şutlar oldu. Savunmada da harika performans sergiledi. Samet sakatlık dönüşü bize çok katkı sağladı. Melih süre bulduğu bölümlerde katkı verdi.

Tarık’ı sahaya sürdük ve katkısı vardı. Sonuçta rotasyonu tekrar şekillendirmeye çalışıyoruz. Bunu play-off öncesi yapmaya çalışıyoruz ve bunu yapacağız. Organizasyonda şampiyonluğa ulaşmak için gereken rotasyonu play-off öncesi bulacağız.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir