DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat İstifa Etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin kurucularından ve Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla partinden istifa ettiğini duyurdu. Helün Fırat, 2019’da hayatını kaybeden politikacı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı.

Haber Merkezi / “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” başlıklı bir açıklama yayınlayan Fırat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bugün çok önemli bir dönüm noktasının eşiğinde. Bu süreçte demokrasi ve özgürlüklerin hep birlikte savunulması gerektiğine dair inancımı koruyorum.

Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına ‘gördüğüm lüzum üzerine’ kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi’nden istifamı kamuoyuna saygıyla duyururum.

Özgür, Demokratik ve müreffeh bir Türkiye en büyük hayalim. Bu amaç çerçevesinde, Millet İttifakı’nın başarısı için bireysel olarak çalışmalarımı ve desteğimi sürdüreceğim.”

Helün Fırat Kimdir?

1975 yılında Mersin’de dünyaya gelen Helün Fırat, Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ni bitirdi.

1999 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans yaptı.

2000 – 2003 yılları arasında bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra Kültür ve Sanat İşletmeciliği alanında çalışmıştır.

İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir