Deniz Erkanat Kimdir? Hayatı, Filmografisi

28 Ağustos 1948 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Deniz Erkanat, liseyi bitirdikten sonra daha iyi bir eğitim alabilmek için Almanya’ya gider. Orada tanıştığı bir Alman subayla evlenen Deniz Erkanat, Almanya’da 5, Amerika’da 3 yıl yaşar.

Deniz Erkanat, o yıllarda dönemin popüler sinema-magazin, haber dergisi Ses’e abone olur. 1971 yılında Ses’in düzenlediği yarışmaya katılır ve Tarık Akan’ın birinci Aytaç Arman ikinci seçildiği yarışmada üçüncü olur. Deniz Erkanat, yarışma sonrası 6 film şirketiyle anlaşma yapar ve film çekimleri için Türkiye’ye geri döner.

Erkanat, başrollerinde Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’un olduğu 1971yapımı “Hayatım Senindir” adlı filmle kamera karşısına geçer. Sinemada kentli zengin kız, aldatan eş gibi ikinci kadın rolleriyle yer edinen Deniz Erkanat filmlerde soyunmaz, çıplaklığı ve bedenini kullanmaz.

70’lerin ortasında birçok oyuncunun rol aldığı erotik filmler furyasından uzak duran Deniz Erkanat, oyunculuğunu Levent Kırca Tiyatrosunda sürdürür. Sahneye çıkar, şarkı söyler, sahne şovları yapar, plaklar çıkarır, sahneye yenilikler getirir şovlarıyla.

Sinema, sahne ve dizi hayatı tamamen bittiğinde Bodrum’a yerleşen Deniz Erkanat, rehberlik yapar, yaptığı resim ve takıları satarak yaşamımı sürdürür.

Deniz Erkanat’ın rol aldığı bazı dizi ve filmler: Hayatım Senindir, Küçük Sevgilim, Oyun Bitti, Yağmur, İki Ruhlu Kadın, Acı Zafer, Akrep Mustafa, Beyaz Kurt, Beyoğlu Kan Kokuyor, Bir Pınar Ki, Dokunma Ölürsün, Kaçak, Keloğlan’la Can Kız, Murat ile Nazlı, Ölüm Elçileri, Ölüm Kanunu, Ölüme Yaklaşma, Ölümle Sevişenler, İyi Döverim Kötü Severim,

Şehmuz, Şeytan Tırnağı, Irgat, Kara Osman, Siyah Eldivenli Adam, Susuz Yaz, Tuzak, Çılgın Gangster, Üç Dev Adam, Babalık, Gaddar, Kızım Ayşe, Yaz Bekarı, Acele Koca Aranıyor, Ah Nerede Vah Nerede, Babanın Oğlu, Cemil, Tolga, Babanın Suçu, Evlatlık / Çıngar, Cemil Dönüyor, Fidan, Kuşatma, Sessiz Fırtına, Çiçek Taksi, Böyle mi Olacaktı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir