Danimarka’yı 1-0 Yenen Avustralya, Son 16 Biletini Kaptı

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu maçında Avustralya ile Danimarka, Al Janoub Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 60. dakikada Mathew Leckie’nin attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanan Avusturalya, adını son 16 turuna yazdırdı.

Haber Merkezi / Avustralya, son olarak 2006 yılında Dünya Kupası’nda tur atlamayı başarmıştı. Danimarka ise turnuvaya veda etti.

Grubun bir diğer maçında Fransa, Tunus’a 1-0 mağlup olmasına rağmen averajla lider olarak bir üst tura çıktı. Fransa ve Avustralya’nın son 16 turundaki rakipleri; Arjantin, Polonya, Suudi Arabistan ve Meksika’nın yer aldığı C Grubu’ndan gelecek.

Karşılaşmanın ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan Danimarka, 11. dakikada gole yaklaştı. Andersen’in kendi yarı sahasından uzun pasında Braithwaite, tek pasla topu Jensen’e aktardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jensen’in sert şutunda, kaleci Ryan meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Avustralya, 60. dakikada öne geçti. Ani gelişen atakta McGree’nin kendi yarı sahasından savunmanın arkasına pasında topla buluşan ve rakip ceza sahasına giren Leckie, 2 oyuncunun markajına rağmen sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Stat: Al Janoub

Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abdelhak Etchiali (Cezayir)

Avustralya: Ryan, Degenek, Souttar, Rowles, Aziz Behich, Irvine, Mooy, Leckie (Dk. 89 Hrustic), Goodwin (Dk. 46 Baccus), Duke (Dk. 82 MacLaren), McGree (Dk. 74 Wright)

Danimarka: Schmeichel, Kristensen (Dk. 46 Bah), Andersen, Christensen, Maehle (Dk. 69 Cornelius), Höjbjerg, Jensen (Dk. 59 Damsgaard), Skov Olsen (Dk. 69 Robert Skov), Eriksen, Lindstrom, Braithwaite (Dk. 59 Dolberg)

Gol: Dk. 60 Leckie (Avustralya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir