Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlara ‘Ayar Verdi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında bakanları “Milletvekillerinin görüşme taleplerini ciddiye alacaksınız. Telefonlarına çıkacaksınız ve önerilerini dikkate alacaksınız” diye uyardığı öğrenildi.

Bir süredir bakanların, kendi partisindekiler de dahil olmak üzere milletvekillerinin sorularına cevap vermediği, telefonlarına dahi çıkmadığı belirtiliyordu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman bu konuda uyarılarda bulunduğu ifade ediliyordu.

Bu uyarılarda sonuncusu, geçtiğimiz pazartesi gerçekleştirilen kabine toplantısında yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre tartışmalar, AK Parti’nin Ankara Kızılcahamam kampında milletvekillerinden gelen eleştiriler karşısında sert üslup kullanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yeniden alevlendi.

AK Partili milletvekilleri, Özer’in tutumunu, parti yönetimine iletti. Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarıldı.

Erdoğan’ın kabine toplantısında bakanlara, “Milletvekillerinin görüşme taleplerini ciddiye alacaksınız. Telefonlarına çıkacaksınız ve önerilerini dikkate alacaksınız. İcraatlarla ilgili eleştiri ve önerilere de yanıt verecek ve aranıza mesafe koymayacaksınız” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir