Cristiano Ronaldo Kırbaçlanacak Mı? İran’dan Açıklama

Dünya futbolunun en önemli isimlerinden Cristiano Ronaldo’nun, İranlı ressam Fatemeh Hamami’ye dokunduğu gerekçesiyle kırbaç cezasıyla yargılanacağı iddia edilmişti. İran’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

İddialar yalanlayan İran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tür asılsız haberlerin yayımlanmasının, insanlığa karşı işlenen suçları ve mazlum Filistin milletine karşı işlenen savaş suçlarını gölgede bırakması endişe vericidir” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca, Cristiano Ronaldo’nun 18 ve 19 Eylül tarihlerinde resmi bir futbol maçında oynamak üzere İran’a geldiği ve halk ile yetkililer tarafından çok iyi karşılandığını belirtildi. İranlı yetkililer, Fatemeh Hamami ile Ronaldo’nun yaptığı samimi ve insani görüşmenin hem halk hem de ülkenin spor yetkilileri tarafından takdirle karşılandığını ifade ettiler.

Ronaldo’nun takımı Al Nassr, Asya Şampiyonlar Ligi’nde Persepolis ile karşılaşmak için Tahran’a gitmiş Al Nassr, maçı 2-0 kazanmıştı. Maçtan sonra İranlı ressam Hamami, çizdiği portreleri Ronaldo’ya hediye etmiş, Ronaldo da buna karşılık olarak Hamami’ye imzalı formasını hediye etti ve sarılmıştı.

‘Sarılma’ üzerine çok sayıda İranlı avukat, Ronaldo’yu şikayet ettiği öne sürülmüştü. Şikayetler sonrası Cristiano Ronaldo, Hamami’ye dokunduğu ve sarıldığı için İran’da 99 kırbaç cezası istemiyle yargılanmaya başlandığı öne sürülmüştü.

Cristiano Ronaldo kimdir?

5 Şubat 1985’te Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya gelen Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, futbola olan ilgisini 8 yaşında keşfetti ve Andorinha’da amatör olarak futbol oynamaya başladı. Ardından 1995’te Nacional takımına transfer oldu.

Sporting Lizbon altyapısında gösterdiği başarılı performans sonucunda bu kulüpte profesyonel kariyerine başladı. Ancak genç yaşta kalp sorunlarıyla karşılaşsa da doktorların olumlu yaklaşımıyla futbola devam etti.

Manchester United Kariyeri: Ronaldo, 2003’te Manchester United’a 12,24 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. 2008’de Manchester United ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşadıktan sonra, 2009’da 94 milyon euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu.

Real Madrid Kariyeri: Real Madrid’de toplam 197 La Liga maçına çıkan Ronaldo, 219 gol atarak muazzam bir gol ortalaması yakaladı. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tüm zamanların en golcü oyuncularından biri oldu.

Milli Takım Kariyeri: Portekiz milli takımıyla 52 gol atan Ronaldo, Portekiz futbol tarihinde önemli bir yer edindi. 2016’da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşadı.

Cristiano Ronaldo’nun başarıları:

Portekiz Milli Takımı:
Avrupa Futbol Şampiyonası: 2016
FIFA Dünya Kupası Dördüncülüğü: 2006
Manchester United:
FIFA Dünya Kulüpler Kupası: 2008

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2008
Premier League: 2007, 2008, 2009 ve daha fazlası.
Real Madrid:
FIFA Dünya Kulüpler Kupası: 2014, 2016
UEFA Şampiyonlar Ligi: 2014, 2016, 2017
La Liga: 2012, 2017 ve daha fazlası.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir