Çocukların Beslenme Çantasına Konulmaması Gereken 5 Yiyecek

Çocuklar genellikle yemek konusunda isteksizdirler. Bu nedenle, konu çocuklar için sağlıklı ve besleyici bir beslenme çantası hazırlamak olduğunda, seçtiğimiz yiyeceklere dikkat etmek çok önemli.

Haber Merkezi / Çok sayıda seçenek mevcut olsa da, bir çocuğun beslenme çantası için en iyi seçim olmayabilecek bazı yiyeceklerin farkında olmak da aynı derecede önemlidir. Burada, çocukların beslenme çantasına asla konulmaması gereken 5 yiyeceği sizler için listeledik:

Hazır yiyecekler: Çocuğun beslenme çantasını hazırlarken hazır yiyeceklerden kaçının. Koruyucu maddelerle dolu olan bu yiyeceklerin hiçbir besin değeri yoktur.

Kızarmış yiyecekler: Kızarmış yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi sağlığa zararlıdır. Patates kızartması ve cipsi, kızarmış tavuk gibi derin yağda kızartılmış yiyecekler sağlıksız yağlar açısından zengindir ve kilo alımına ve bağırsak sorunlarına neden olabilir.

Bunun yerine, tatlı patates dilimleri, fırında tavuk filetosu veya buharda pişmiş köfte gibi sağlıklı alternatifleri tercih edilebilir.

İşlenmiş et: Sosis ve salam gibi yüksek oranda işlenmiş etler genellikle yüksek oranda sodyum ve katkı maddeleri içerir. Bu etler uzun vadede sağlık sorunları riskini artırabilir. Bunun yerine ızgara tavuk, hindi veya ev yapımı sebzeli köfte gibi yağsız, işlenmemiş protein kaynaklarını seçebilirsiniz.

İşlenmiş atıştırmalıklar: Cips, kurabiye ve paketlenmiş atıştırmalıklar gibi yüksek oranda işlenmiş atıştırmalıklar ekonomik açıdan uygun olabilir ancak bunlar genellikle sağlıksız katkı maddeleri, koruyucular ve aşırı miktarda tuz, şeker ve sağlıksız yağlar içerir.

Bu atıştırmalıklar çok az besin değeri sağlar ve kötü beslenme alışkanlıklarına yol açabilir. Daha sağlıklı atıştırmalık seçenekleri için ev yapımı  tam tahıllı krakerler veya taze meyve gibi daha sağlıklı alternatifler tercih edilebilir.

Şekerli ikramlar: Çocuğunuzun beslenme çantasına şekerli gıdalar eklemekten kaçının çünkü bunlar sadece rafine şekerle dolu değildir, aynı zamanda sağlığa zararlı kimyasal bazlı koruyucular da içerir. Bu şekerleri besin maddelerini, doğal şekerler açısından zengin taze meyve ve meyvelerle değiştirmek en iyisidir.

Çocuklar için ideal bir beslenme çantasında ne olmalıdır?

Çocuklar için ideal bir beslenme çantası, beslenme, lezzet ve rahatlık arasında denge kurmalıdır.

Tam tahıllar, yağsız proteinler, meyveler, sebzeler ve süt ürünleri gibi çeşitli besin gruplarını içermelidir. Sandviçler için tam tahıllı ekmek veya dürümleri tercih edin ve yağsız et, yumurta veya baklagiller gibi protein açısından zengin yiyecekleri de dahil edin.

Temel vitamin ve mineraller için taze meyve ve sebzeler dahil edilmelidir. Yoğurt veya peynir gibi az yağlı süt ürünleri kalsiyum sağlayabilir.

İşlenmiş atıştırmalıklardan ve şekerli içeceklerden kaçının. Beslenme çantasını, yemesi kolay, çocuğun damak zevkine hitap eden, büyüme ve gelişimini destekleyen yiyeceklerle paketlemek önemlidir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir